Kısa adı KGD olan Karaelmas Gazeteciler Derneği Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, daha önce düzenlenen fotoğraf kursunun devamı olarak Filyos'a gezi gerçekleştiriyor.

29 Eylül 2012 Cumartesi günü düzenlenecek gezide, Filyos'un tarihi ve turistlik yerleri gezilip fotoğraflanacak. Gazetecilerin çektiği fotoğraflarla da önümüzdeki günlerde sergi düzenlenecek.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile geçtiğimiz aylarda düzenlenen fotoğraf kursunun devamı olarak Filyos'a uygulamalı fotoğraf çekimi gezisi düzenlediklerini açıkladı. Başkan Sav, geziye, fotoğraf kursuna katılanlarla birlikte isteyen tüm gazetecilerin de katılabileceğini belirterek, Amacımız; kursta öğrendiklerimizi tatbik etmekle birlikte Filyos'un tanıtımına da katkıda bulunmaktır. Bu gezide çekeceğimiz fotoğraflardan oluşan sergiyi de önümüzdeki günlerde açacağız dedi.

Geziye katılacakların otobüs ve ikramda sıkıntı yaşanmaması için 28 Eylül 2012 Cuma günü saat 13.00'e kadar KGD Mali Sekreteri Mustafa Emen'e ismini yazdırması istendi.

29 Eylül 2012 Cumartesi günü düzenlenecek gezinin programı şöyle:

Saat 10.00: BKM'deki Dernek binası (Karaelmas Gazeteciler Derneği) önünde toplanma ve otobüsle hareket.

Saat 11.00: Çömlekçi Köyü köprüsünde yetkililerle buluşma. Temenner Köyü, Gali Tepesi, Derecikören, Gökçeler gezilecek.

Saat 13.00: Filyos'ta balık ikramı (Çapari Restoran), Filyos Kalesi gezisi, Aşağı İhsaniye gezisi.

Saat 15.00: Sazköy'de ikram (Manda yoğurdu-bal), gölette motor gezisi, deniz sahili gezisi.