Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimleri sıklaştırıldı.
100’ün üzerinde üretim yeri, gıda satış yeri ve toplu tüketim yerinin denetlendiği belirtilirken, Ramazan ayı boyunca da denetimlerin rutin bir şekilde sürdürüleceği ifade edildi.
Konu ile ilgili Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün kendi sitesinde yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:
“5996 sayılı “ Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim programları ile Bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir.
İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Gıda ve Yem Hizmetleri 2013 yılında da aralıksız devam etmektedir. 
Bu amaçla yürütülen denetim ve kontrollerde, Türk Gıda Mevzuatına uygun güvenilir ve hijyenik gıda üretiminin sağlanması yanında gıda iş yerlerinin teknik ve hijyenik normlarının geliştirilmesi de hedeflenmektedir.
Ramazan ayının başladığı bu günlerde Zonguldak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak rutin gıda denetimlerinin yanında Ramazan ayında tüketicilerin sağlıklı ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimlerimizi daha da artırmak suretiyle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından bu amaç doğrultusunda Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde, 100’ ün üzerinde Üretim Yeri, Gıda Satış Yeri ve Toplu Tüketim Yeri denetlenmiştir. 
Halkımızın gönül rahatlığıyla güvenilir gıda tüketebilmeleri için Ramazan ayı boyunca denetimlerimiz ivedilikle devam edecektir.”