Madeni İşler Sanaatkarları Esnaf Odaları, Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası, Zonguldak İl ve Kdz.Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile fırınlarda ekmek üretiminde dağıtımında ve satışında çalışan personel ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerinde satış yapan personele genel gıda hijyeni eğitimi verildi. Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime katılım yüksekti. Üretici, dağıtıcı ve satış noktalarında çalışan kişilerin gıda hijyeni eğitimi almasının gereklilikleri ile hijyen eğitim belgesinin önemi hakkında bilgiler veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrolörü Tülin Dağalp Bayram, insan sağlığına zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerini tümüne hijyen adı verildiğini, sağlık için gerekli koşulların mutlaka sağlanması gerektiğini söyledi.

HİJYEN VURGUSU
Bayram, Gıdanın kullanım amacı dikkate alınarak tehlikenin kontrole alınması ve gıdanın insanlar tarafından tüketiminin uygunluğunun sağlanması için gerekli her türlü önlem ve koşullar olarak tanımlanmaktadır. Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri çiftlikten sofraya kadar tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Bu amaçla bakanlığımız gıda üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerlerinin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan 'iyi hijyen uygulamaları ' ile 'HACCP' ilkelerine dayanan prosedürleri uygulatmak ve sürdürmekle yükümlüdür dedi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İlçe Müdürü İmdat Aydın çeşitli oda başkanları da katıldı.