Zonguldak merkez ilçeye bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi'nde yıl başı gecesi aniden oluşan obruk, vatandaşları korkutuyor. Sabah uyandıklarında tehlikenin farkına vardıklarını anlatan mahalle sakinleri, giderek büyüyen çöküntünün evlerini yutmasından endişe ediyor.

Evlerin arasında bulunan bahçede açılan dev çukur, 2 gündür vatandaşların korkulu rüyası oldu. Giderek büyüyen obruğu gördükçe korku yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, Çocuklarımız pencereden çukuru görünce korkup ağlıyor. Obruğun hemen üstünde evlerimizde geceleri uyuyamıyoruz. Allah korusun bu çukurdan biri düşse hayatını kaybedebilir. Bunun daha da büyüyerek evlerimizi yutmasından korkuyoruz. Yetkililerin buna çare bulmasını istiyoruz. dedi.
Ev hanımı Yuldanur Başkan (50), Gece büyük gürültü duyduk. Hatta kızım, gürültüden sonra 'evde birisi mi düştü' dedi. Ben de yok dedim. Gece karanlıktan olayı tam anlayamadık. Sabah kocaman obruğu görünce hepimiz korktuk. Çukurun giderek büyümesi hepimizi endişelendiriyor. diye konuştu.
Dev çukura teneke atarak derinliği ölçmeye anlamaya çalışan maden işçisi Burak Yollu (25), şunları söyledi: Millet sabah bir kalktı burasını tamamen çökmüş halde gördü. Herkes evler yıkılacak diye panik halinde. Yaşlılar buranın altında mağara ve dere vardı diyorlar. Herhalde bir boşluk bulup çöktü. 100-150 metre derinliğinde, 50 metre çapında bir çöküntü olduğunu tahmin ediyoruz. Ama tam olarak neden kaynaklanıyoruz bilmiyoruz. Çocuklar içine düşer diye endişeleniyoruz. Bir şerit konulmuş ama yeterli değil.
KIZIM KORKUDAN
AĞLIYOR
Obruğun hemen üstündeki evde ikamet eden ev hanımı Yeşim Kaçar, Ben yılbaşı akşamı evde yoktum. Ertesi gün belediye başkanı gelip evden çıkmamız gerektiğini söyledi. Ondan sonra pencereden bir baktım oyuğu gördüm. İlköğretim okuluna giden kızım çok korkuyor, pencereden baktıkça ağlıyor. şeklinde konuştu.
Bölgenin 1940'lı yıllarda dere yatağı olduğunu anlatan maden ocaklarından emekli Kenan Bozacı (73), şu bilgiyi verdi: Eskiden burasının altından dere akardı. Mağara vardı. Maden ocakları kömür atıklarını dökerek burası zamanla doldu ve ikamet alanı oluştu. Bizler bu mahalleye eskiden atık döküldüğü için 'pislik' derdik. Ama hiç böyle bir olay yaşanmamıştı. Nasıl oldu anlamadık.