​Orman Genel Müdürlüğü ile Güney Kore Cumhuriyeti Gyeongsangbuk-Do Eyaleti Valiliği arasında Ar-Ge alanında yapılan işbirliği ile  18 Ağustos 2014’te imzalanan iyi niyet beyanı kapsamında, ülkemiz de uygun koşullarda Ginseng (Panax ginseng) yetiştirilmesine yönelik araştırma projesine Yaylacık Araştırma Ormanı ve İstanbul Çatalca’ da kurulan deneme alanları ile başlanmıştı. İlgili projenin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarda bulunmak üzere proje ortağı ülkeden, Türk Kore Kültür İletişim Derneği Başkanı Yong Durk Park ve Kore Ginseng Araştırma Enstitüsü Uzmanı Yang Ae Choi Gökçebey Orman Fidanlığına gelerek  incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgiyi şu açıklama yapıldı:




Fidanlık ortamında Ginseng yetiştiriciliği için uygun alan incelemesinde bulunmak üzere Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yer alan Gökçebey Fidanlığındaki ekim ve dikim parsellerinde inceleme yaptılar.

İlgili uzmanlarca 23.02.2017 tarihinde Gökçebey fidanlığın meteorolojik ve edafik koşulları geçmişe dönük olarak belgelerden ve güncel durum olarak da sahada değerlendirilmiş, Gökçebey fidanlığının Ginseng yetiştirilmesi için uygunluğu mütalaa edilmişti.

Hazırlanan ekim parsellerinin durumu ve toprak koşullarını da inceleyen uzmanlar daha sonra Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’ i makamında ziyaretinin ardından yapılan görüş alışverişleri ve iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek bölgemizden ayrıldı.