Kdz.Ereğli TSO ve KOSGEB İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 52 yeni kursiyere belgeleri verildi.

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 52 kursiyere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kaymakam İbrahim Çay, KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, TSO Yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

 

İSTİHDAM ALANLARI YARATILMALI

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç yaptığı açılış konuşmasında, “Türk ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri girişimcilerin istenilen noktaya gelebilmeleridir. Çünkü girişimcilik, istihdam ve üretimin temel lokomotifidir. Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim ne istihdam ne de katma değerden bahsedilemez. İlçemizin ve bölgemizin ticaretine yön vermek yeni üretim ve istihdam alanları yaratılmasını sağlamak ancak ve ancak yeni girişimcilerimizin sayısının artmasıyla gerçekleşebilir. Bunu da her geçen gün geliştirerek hayata geçirmenin çabasındayız” dedi.

 

KENDİ İŞİNİN PATRONU HEDEFİ

KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım’da konuşmasında, “Dünyada ve ülkemizde şirketlerin batmasına sebep olan ekonomik krizin hüküm sürdüğü çaresizliği çareye dönüştürmek, özelleştirme ve ekonomik kriz nedeni ile artan işsizliğin yarattığı sosyal ve ekonomik etkileri en aza indirmek, insanımızı bilinçlendirmek, bilgi ile bütünleştirmek var olan potansiyeli açığa çıkarmak amacı ile, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programları düzenledik, 210 kişiyi eğitime aldık. 250 Kişinin eğitimi devam ediyor 125 kişilik eğitim programımızda Haziran ve Temmuz aylarında başlayacak olup bundan sonra da eğitimlerimiz devam edecektir. Program neticesi 26 kişilik 2 grup halinde 52 kişi girişimcilik eğitimine tabi tutulmuş olup risk alabilen farkındalık yaratan yenilikçi araştırmacı kendi işinin patronu vizyon ve misyon sahibi 52 yeni girişimci adayı katılımcı belgesi almaya hak kazandı” sözleri ile konuştu.