Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından “Kendi işinizi kurmak ister misiniz” sloganıyla iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik ücretsiz kurs düzenleneceği bildirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, oda ve Zonguldak KOSGEB arasında imzalanan protokol uyarınca KOSGEB desteğiyle kendi işini kurmak isteyen yada mevcut işinden başka işlere atılmak isteyen girişimcilere yönelik olarak 16 Mayıs 2011 tarihi itibariyle Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasında ücretsiz kurs düzenleneceğin söyledi. 30 kişi ile sınırlı olmak üzere toplam 72 saat süre ile kurs vereceklerini belirten Kılıç, “Kendi işinizi kurmak istermişsiniz sloganıyla Alaplı TSO da verilecek olan ve  30 kişi ile sınırlı  olan 72 saatlik kurs süresi bitiminde kursiyerlere girişimcilik sertifikası verilerek, iş planı hazırlamaları halinde KOSGEB aracılığı ile işlerini kurabilmeleri için 27 bin TL hibe olmak üzere 70 bin TL de makine teçhizat desteği 2 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sağlanacaktır. KOSGEB'in sunduğu bu imkanlardan yerel girişimcilerimizi faydalandırmak, özendirmek ve ilçemize yeni işletmeler kazandırmak amacıyla ve bir anlamda da işsizliğe karşı devletimizin sunduğu alternatifleri yöremizde de uygulamak için bu kursun oldukça faydalı olacağı inancındayım” dedi.
Kursa katılmak isteyenlerin odaya müracaatta bulunmaları gerektiğini kaydeden Kılıç, “Odamız tarafından düzenlenecek uygulamalı girişimcilik kursuna katılmak isteyen girişimciler 04 Mayıs 2011 ile 11 Mayıs 2011 mesai bitimine kadar odamızdan temin edecekleri müracaat formlarını doldurarak kimlik fotokopileri ve 1 adet vesikalık resimleri ile birlikte Genel Sekreterliğe mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Kursun başlangıç tarihi 16 Mayıs 2011 tarihindedir” diye konuştu.