Kdz. Ereğli İlçe Belediyesi meclis toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirdi. Toplantıda Beşiktaş taraftarları derneğinin dernek binalarının bulunduğu Orta sokağın 'Süleyman Seba' olarak değiştirilmesi teklifi  meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

 

Karadeniz Ereğli Belediyesi, Ocak ayı ikinci toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda gerçekleştirdi. Gündem maddeleri arasında Beşiktaş Onursal Başkanı merhum Süleyman Seba’nın isminin Orhanlar Mahallesi 1 No.lu Orta Sokak isminin Süleyman Seba Sokak olarak değiştirilmesi vardı. 25 kabul 2 çekimser oy verilen gündem maddesi, oy çokluğu ile kabul edildi. Bu kararı Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği Yönetimi alkışladı.

 

Toplantı sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, Beşiktaş spor kulübünün efsane ismi Süleyman Seba'nın isminin dernek binalarının bulunduğu sokağa verilmesinden dolayı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve belediye Meclis üyelerine teşekkür etti. Adik konuşmasında "Yıllarca beyefendi kimliği, disiplinli tavizsiz duruşu, Türk sporuna ve camiamıza kazandırdığı onlarca futbolcu ve tesis için gösterdiği çaba, başkanlığı sona erdikten sonra dahi insanlık adına verdiği dersler herkes tarafından takdir edilmiştir. 2014-2015 sezonu Futbol Federasyonunun aldığı karar ile Spor toto süper ligi Süleyman Seba Sezonu olarak adlandırılmıştı. Bizlerde Dernek olarak, dernek binamızın bulunduğu 1 nolu orta sokağın ismini Süleyman Seba sokak olarak değiştirilmesini belediye meclisine taşıdık.Bugünkü meclis toplantısında Süleyman Seba'nın ismi dernek binamızın sokağına verildi. Süleyman Seba ismi, ulusal anlamda unutulmayan ve yakın tarihimizin kahramanlarımızdan Uğur Mumcu'nun ismi gibi, Muammer Aksoy ve Çetin Apatay ismi gibi unutulmayacaktır" dedi.