Hürriyet Gazetesi'nin resmi internet sitesinde çıkan habere göre, Ukrayna?nın Odesa kentinden İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan, içinde 3 Türk ve 4 Ukraynalı turistin de bulunduğu Ro Ro gemisi, Türk sularına girmeden motoru arıza yapınca dönüş yaptı. 7 yolcu ise, gemi tamirini beklemeden Yevpatoria kentine geçerek, Panama bandıralı Ro Ro gemisine bindi. 15 Nisan'da Zonguldak Limanı'na gelen gemideki yolculardan Iryna B. ile Oleksandra Y.'nin ülkeye girişlerine izin verilmediği belirtildi. 

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Iryna B. ve Oleksandra Y.'nin durumlarının Pasaport Kanunu?nun 8'inci maddesine aykırı olduğunu, ayrıca
İstanbul'da kalacak bir adres gösteremedikleri için girişlerine izin verilmediğini, keyfi bir uygulamanın söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye için 3 aylık vizeleri bulunan ve geldikleri geminin motorundaki arıza nedeniyle 1 haftadan bu yana kamaralarında mahsur kalan turistlerin, birlikte yolculuk yaptığı bir Türk yolcuya, ?Kanuni bir suçumuz varsa bizi neden gözaltına almıyorlar? Burası yolcu kapısına açık. Biz Türkiye?ye ilk defa da gelmedik. Daha önce başımıza böyle bir şey gelmedi? diyerek tepkilerini dile getirdikleri belirtildi.

Ukraynalı kadınların, motorundaki arızanın giderilmesi ardından gemiyle ülkelerine gönderileceği bildirildi.