Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, duble yol çalışmaları kapsamında kapanacak olan Alaplı girişi için "gönlümden gecen kapanmaması ama için teknik boyutu var" dedi.


Çimenoğlu, Alaplı'ya giriş yeri olan yeni köprü ışıklar mevkisinin duble yol çalışması kapsamında kapanacağını, İlçeye girişin iki kavşaktan verileceğini söyledi. Gönlünden gecenin İlçeye giriş yerinin kapanmasından yana olduğunu belirten Çimenoğlu şöyle dedi;

"Alaplı'ya karayoluyla giriş yeri olan Taşbaşı yeni köprü bölgesinin duble yol çalışması kapsamında kapanacak. Proje böyle çizilmiş. Benim gönlümden gecen buranın kapanmaması anca işin teknik yönü de var. Karayolları, köprü girişlerinde hiçbir yerde trafik lambası olmaz diyor. Biz Karayolları genel müdürlüğüne yazılarımı yazdık. Yolun açılması ve İlçeye girişin verilmesi konusunda, kapanması durumunda Ereğli tarafından gelecek araçlar için İlçe merkezine girecek araçlar için sıkıntı olacaktır. İki bölgeye büyük kavşak yapılacak.Bu kavşaklardan İlçeye giriş olacak."