Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın  Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik Bartın Amasra’da seminerinde, GMİS’de 67. Kuruluş yıldönümü pastasını kesti. 

Sendikanın  Genel Başkanı Eyüp Alabaş, seminer sonundaki değerlendirme toplantısında  67. Kuruluş Yıldönümünü hatırlattı ve  “68. Yılımıza bugün eğitim seminerimizde sizlerle birlikte adım attık. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte başarılı çalışmalara imza atacak ve sendikamızı daha iyi noktalara taşıyacağız. Genel Maden İşçileri Sendikası,ülkemiz işçi sınıfına her zaman örnek olmaya devam edecektir” dedi.

 

SEMİNERLERİN ÜÇÜNCÜSÜ TAMAMLANDI

GMİS’in Hattat Enerji ve Maden A.Ş. Amasra İşletmesi’nde çalışan üyelerine yönelik düzenlediği seminerlerin üçüncüsü 16-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.
Seminere, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlantırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, sendikaya bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri ile Hattat Enerji ve Maden A.Ş. çalışanları katıldı.
Seminerin açış konuşmalarını Genel Başkan Eyüp Alabaş, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ile Hattat Amasra İşletme Müdürü Suat Ölmez yaptı. Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam ise Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı’nın çalışmaları hakkında madencileri bilgilendirdi.
Seminerde Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Çelik, Türkiye Maden-İş Sendikası Eğitim Müdürü Dr. Fikret Sazak, GMİS Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki ile GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral sendikal konular hakkında sunum yaptılar.
GMİS’in mücadele tarihini anlatan GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, Sendikanın kuruluşunun 67. Yıldönümünü hatırlatarak  “Sendikamızın şanlı tarihini daha ileri noktalara taşımak artık sizlerin de görevidir. Seminerde aldığınız bilgiler ışığında mücadelede yer alacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.
Genel Başkan Eyüp Alabaş başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısının ardından seminere katılan madencilere sertifikaları dağıtıldı.