Genel Maden İşçileri Sendikası'nın her ay yaptığı; Zonguldak'ta yaşayan, bir çalışan, bir eş ve 2 çocuktan oluşan, 4 kişilik aileyi kapsayan gıda araştırmasına göre;
Ekim 2009'da mutfak gideri bir önceki aya göre yüzde 0,50 oranında arttı. Ekim ayında dört kişilik bir ailenin gıda harcaması 3.53 TL artışla 710 TL oldu. 2009 Ekim ayı itibarıyla mutfak giderlerindeki yıllık enflasyon oranı yüzde 1.45 seviyesinde gerçekleşti. Araştırmaya esas alınan harcama gruplarında fiyat değişimleri şöyle oldu: Süt ve süt ürünleri grubunda; tam yağlı peynir yüzde 3 , kaşar yüzde 21, yoğurt yüzde 10 arttı. Pastörize süt yüzde 3 geriledi.  Et ürünlerinde kırmızı et ürünlerinden; kemikli et yüzde 6, kıyma 6, kuşbaşı yüzde 8, biftek yüzde 8, dana sucuk yüzde 4 arttı. Tavukta değişim olmadı. Yumurta yüzde 5 arttı. Balık ürünleri bir önceki aya göre ortalama yüzde 7 gerilediği açıklandı.