Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 27 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

Ziyarette Demirci’nin yanı sıra GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Armutçuk Şube Başkanı  Ali Eşitmez ile şube yönetimi, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri de hazır bulundu.

Armutçuk Müessesesi işçi tertip yerinde madencilere ilk konuşmayı yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, 4 aylık bir genel kurul süreci yaşandığını ve  örnek bir demokratik genel kurul süreci sonunda  tecrübeli, mücadeleye azimli bir Genel Yönetim Kurulu oluştuğuna dikkat çekti.

Armutçuk işçisini çoluğu çocuğu ile Zonguldak’ta kutlanacak “1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı”na davet eden Mutlu, 2 günlük hafta tatilinin tüm maden camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Mutlu yaptığı kısa konuşmanın ardından Genel Başkan Ahmet Demirci’yi mikrofona davet etti.

Konuşmasına, Genel Kurulda göreve seçilmelerinden dolayı teşekkür ederek başlayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçilerini 1 Mayıs İşçi Bayramı’na davet etti ve çeşitli konularda bilgi verdi.

Demirci, Türk-İş’in 1 Mayıs’ı Zonguldak’ta kutlayacağını belirterek “Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Bizler de maden işçilerinin gür sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyuracağız” dedi.

Demirci şöyle konuştu;

 

 “İŞÇİ AÇIKLARININ GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ

 

Yeni dönemin en önemli sorunu tabii ki işçi açıkları ve üretimin artırılarak kurumun kendi ayakları üzerinde durabilmesidir. Bugün TTK’nın işçi açıkları, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini de riske sokar durumdadır. Hem üretim artırılması hem de iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınabilmesi için işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz.

 

MADENCİ 37,5 SAAT ÇALIŞACAK, İKİ GÜN TATİL YAPACAK

 

Değerli arkadaşlarım; Cumhurbaşkanımızın önceki hafta imzaladığı ve yürürlüğe girmesi için dört gözle ve merakla Resmi gazetede yayınlanmasını beklediğimiz, Yeraltında çalışan maden işçilerinin günde 7,5 saat, haftada 37,5 saat çalışması ve 2 gün tatil yapmasını sağlayan ve 4 Nisan 2015 tarihinde TBMM’de görüşülerek kabul edilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair kanun, 23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Artık madenci, haftada iki gün güneş yüzü görecek.  Tüm camiamıza hayırlı olsun

 

TİS GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR

 

26. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Şu ana kadar 3 oturum gerçekleştirdik. Bu üç oturumda 83 maddeden idari 32 madde üzerinde anlaşmaya vardık.

Biz toplu sözleşme görüşmelerini sürdürürken ülkemizde genel seçim süreci yaşanıyor.

Bizler bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.

Biz emeğimizi, ekmeğimizi en demokratik yollardan aramasını bilen madencileriz. Toplu sözleşmemizi masada en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. İşimize, aşımıza her şart altında sahip çıkacağız. Kavgaya gireceksek de hep beraber gireceğiz.

TTK’ya işçi alımı, gruplu arkadaşlarımızın daimiye geçirilmesi, 2006 ve 2009 girişli arkadaşlarımızın ücret farklılıklarının giderilmesi öncelikli hedeflerimiz.

Bu hedefleri gerçekleştirmek için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık.

Bizler maden işçileri olarak  yerin yüzlerce metre altında çalışan ve ülkemiz adına önemli görevler üstlenmiş üretim kültürüne sahip olarak Türkiye işçi sınıfının önderleriyiz. Bizleri haklı mücadelemizden alı koymaya kimsenin gücü yetmez.

Sizlerle birlikte birlik ve dayanışma içinde başaracağımızdan şüphemiz yok.

 

1 MAYIS’I TÜRK-İŞ İLE BİRLİKTE ZONGULDAK’TA KUTLAYACAĞIZ

 

Üst örgütümüz Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs, Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününü Zonguldak’ta, Emeğin Başkentinde kutlama kararı aldı.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası adına yaptığımız bu öneriyi kabul eden Türk-İş Başkanlar Kurulu’na bir kez daha buradan teşekkür ediyoruz.

1 Mayıs’ta Emeğin Başkenti, tarihi bir gün daha yaşayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından, işçi ve emekçi dostlarımız akın akın Zonguldak’a gelecek ve sesimizi hep birlikte yükselteceğiz. 1 Mayıs’ı bir bayram coşkusuyla kutlayacağız. Bizler de maden işçilerinin gür sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyuracağız.

Sizleri ailemiz, eşimiz, dostumuz, komşularımızla birlikte 1 Mayıs’ta Madenci Anıtı’na bekliyoruz”.

Armutçuk ziyaretinde maden işçileriyle tek tek ilgilenen GMİS Genel Merkez Yöneticileri ile Şubeler Yöneticileri şefleri ile atölyeleri de ziyaret ettiler.

GMİS Yöneticileri daha sonra Armutçuk Müessese Müdürü Ömer Demir’i de ziyaret ederek Müessesedeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.