TTK Sözleşmesinde 11, MTA Sözleşmesinde 20 madde yeniden ele alınmasıyla ilgili yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında son gelişmeler ele alındı.

 

 

Kısa adı GMİJS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu; Genel Merkez Yöneticileri ve şube başkanlarının eksiksiz katılımıyla Ankara'da toplandı.

Genel Başkan Ramis Muslu'nun Başkanlığında Sendika Konukevi’nde yapılan toplantıda Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşması değerlendirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili GMİS’ten yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

“Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işyerlerinde çalışan sendika üyelerini kapsayan 23.Dönem ve Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalışan Sendika üyelerini kapsayan 13. Dönem Toplu İş sözleşmesi görüşmeleri için Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile görüşmelere devam edilecek.

Sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamayan; TTK Sözleşmesinde 11, MTA Sözleşmesinde 20 madde yeniden ele alınacak.

Sözleşmeleri masa başında bitirmekten yana olduklarını belirten Genel Başkan Ramis Muslu “Çerçeve anlaşmasını her iki sözleşmeye yansıtmak ve diğer sözleşme maddelerini ele almak üzere Kamu-İş, TTK ve MTA Yönetimleri ile bir araya geleceğiz.

Gelişmeleri arkadaşlarımızla değerlendirdik. İşçi arkadaşlarımızı da bilgilendirerek son kararı birlikte vereceğiz” dedi.

Toplantıda; Genel Başkan Yardımcıları Dursun Oğuz ve İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilat Sekreteri Osman Tutkun, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, Karadon Şube Başkanı Ahmet Demirci, Üzülmez Şube Başkanı Kemal Çubukçu, MTA Şube Başkanı Sadi Deynez, Kozlu Şube Başkanı Erol Bilgin, Armutçuk Şube Başkanı Şerefattin Bozkurt, Merkez Şube Başkanı Satılmış Uludağ, Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan hazır bulundu.