Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, 4-5 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan GMİS 10. Dönem Olağan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcılığına aday olduğunu açıkladı.

Tutkun’un açıklaması şöyledir;

"Sendikamızın 4-5 Nisan tarihinde yapılacak olan 10. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkan Yardımcılığına adayım.

Tabanın onayını almış ve yine tabanın ve havza çapında sendikamız üst kurul delegelerinin aday olmam konusundaki ısrarları üzerine aday olma kararımı vermiş bulunuyorum.

1990 büyük Madenci Grevi ve Ankara Yürüyüşünün önderlerinden bir sendikacının oğlu olarak, 2000 yılında TTK Üzülmez Müessesesi Asma İşletme Müdürlüğü'nde pano ayak üretim işçisi olarak işbaşı yaptım. 2003 ve 2006, 2009 yıllarında Amelebirliği Üzülmez temsilciliği yaptım.

2007 yılında Sendikamızın Üzülmez Şube Mali Sekreterliği görevine seçildim.

29 Kasım 2008 tarihinde yapılan 5. Olağanüstü Genel Kurulumuzda, Sendikamız Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevine seçildim ve 2011 yılında yapılan 9. Dönem Olağan Genel Kurulunda yeniden Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreterliği görevine seçildim.

Gerek 6 yıllık Amelebirliği ve gerekse 8 yıllık Sendikacılık hayatımda, nerede emek mücadelesi varsa, nerede emek dayanışması varsa hep orada oldum. 

Sendikamızın vermiş olduğu hak mücadelelerinde ve ülke çapında yapılan hak mücadelelerinde ve eylemlerinde madenci kardeşlerimle birlikte hep birlikte oldum.

8 yıllık süreçte, GMİS ve madencinin katıldığı her eylemde, her mücadelede ekip başı olarak madencinin sesinin en iyi şekilde duyurulmasının çabasını verdim.

Özellikle 2011 yılında yapılan genel kurul sonrasında oluşan yeni Yönetim Kurulumuzla, GMİS’in geçmişteki o eylemci kişiliğini tekrar öne çıkaracak, ülke genelinde sen getirecek mitingler ve 1 Mayıslar yaptık.

Aynı süreçte, Gazipaşa caddelerinin baş dedikodu malzemesi olan sendikamızın bütçesini borçlu görünümünü bugün kasasında trilyonları olan bir duruma getirdik. Sendikamızın parasızlıktan tuvaletlerini bile onaramadığı binalarımızı tamamen tadilattan geçirdik.
Zonguldak’ta sendika denince akla gelen yeme içme yeri algısını tamamen kırdık. Yaptığımız tüm harcamalar ihale usulü ile yapıldı ve mali müşavir tarafından sendikamız muhasebesini denetimden geçirttik.

Maden işçilerine ilk kez yılbaşı hediyesi olarak dökümden yapılmış duvar saati ve her gün banyo yapan maden işçisine en fazla lazım olan havlu seti hediye ettik.

2011 Yılında göreve gelen yeni yönetim kurulu olarak karar aldığımız ülkemizin madencilik faaliyetleri olan her köşesinde örgütlenme kararları doğrultusunda, özel sektörde örgütlenme çabalarımızı hızlandırdık.  Daha 1 hafta önce, buralarda birileri kongrelerde delege avlama peşinde koşarlarken, Genel Başkanımızın talimatıyla başta Karadeniz bölgesi olmak üzere pek çok yerde örgütlenme faaliyetlerimizi devam ettirdik.

Başta maden işçisi olmak üzere emek sınıfına, alın teri akıtarak evine ekmek getirenlerin hak mücadelesinde bir nefer, bir önder olarak yer almaya devam etmek için, tüm delege arkadaşlarıma ve madenciye olan sonsuz güvenim, onlardan gelen yoğun talep ve baskılar doğrultusunda GMİS 10. Dönem Olağan Genel Kurulunda, Genel Başkan Yardımcılığına aday oluyorum.”