Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Armutçuk Şube Başkanlığı görevini sürdürürken, Genel Merkez genel kurulunda  Genel Başkan Yardımcılığına seçilen İsa Mutlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirilmesiyle ilgili Torba Yasaya eklenen 58. Maddenin iptali için verilen mücadeleyi her platformda anlatıyor.

İsa Mutlu, bu çerçevede Gazeteniz Önder’in haber merkezine yaptığı ziyaret sırasında, Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş ile muhabirlerimizden Eyüp Bektaş ile görüştü. Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünün hazırladığı “ZONGULDAK HAVZASI Kömür Madenciliği Potansiyeli ve Türkiye Taşkömürü Kurumu RAPORU” araştırmasını da vererek, toplumun her kesiminden destek istediklerini belirten İsa Mutlu şöyle dedi.

“Sıkça tekrarlamak gereğini duyuyoruz. Bu yasa çıktığı takdirde, son çare olarak ocaktan çıkmayacağız. Kendimizi ocağa kilitleyeceğiz. Çünkü bu karar haksız ve yanlış. Raporumuzda da belirttiğimiz gibi TTK’nın yeniden yapılandırılmasına evet, ancak özelleştirilmesine kesinlikle hayır.  Yeniden yapılandırılması konusunda da özerkleştirme diyoruz.”