Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir mesaj yayınlayarak, başta maden işçileri ve MTA işçileri olmak üzere tüm emekçilerin ve Zonguldak halkının yeni yılını kutladı.

Mesaj şöyle “Bir yılı daha geride bırakıyor, yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

2015 yılını; stratejik enerji kaynaklarını paylaşmayı amaçlayan güç çatışmalarıyla, bölgemizdeki birçok ülkenin siyasal rejimlerinin yeniden şekillenmesiyle, küresel kriz tehditleriyle tamamlıyoruz.

Ülkemizde iki genel seçim, bölgemizde kurumsal seçimleri yaşadık.

Acılardan dersler çıkararak, gelişmelerden yeni umutlar yaratarak geleceğe bakmamız gereken bir dönemden geçiyoruz.

2015 yılında Genel Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınması amacıyla başlattığımız çalışmaların 2015 yılı başında olumlu sonuçlanabilmesi için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

Başta iktidar partisinin siyasi kadroları olmak üzere tüm siyasetçilerimizin, Zonguldak, Bartın ve Karabük halkının desteğiyle olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası, 2015 yılında da, bir yandan Maden işçilerinin, MTA işçilerinin ve kurumlarımızın geleceklerine daha da güvenle bakabilmeleri için çalışmalarını sürdürecek, öte yandan Zonguldak, bölgemiz ve ülkemiz halkının ve emekçilerinin hak ve çıkarlarının korunması, ekonomik ve sosyal refahları için verdiği mücadeleye devam edecektir.

Maden işçilerinden, MTA işçisinden, Zonguldak ve bölge insanından aldığımız güce inanarak, umudumuzu canlı tutarak, bölgemiz ve ülkemiz için verdiğimiz mücadele yolunda yorulmadan ilerleyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, TTK’da, HEMA’da ve DENFA’da çalışan maden işçilerinin, MTA işçilerinin, emekçilerin ve tüm halkımızın Yeni Yılını kutluyor, barışın, huzurun ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünyada yaşamak umuduyla, 2016 yılının huzur, sağlık, mutluluk getirmesini diliyoruz”.