Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalındaki terör saldırısını kınadı.

Demirci, mesajında, terör saldırısını ve onlara destek verenleri nefretle kınadıklarını ve terörü lanetlediklerini belirtti.

Açıklamasında, "Büyük bir üzüntü ve öfke içindeyiz." ifadesini kullanan Demirci, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğünü, halkımızın huzur ve güvenini hedef alan terör, vatanımızın huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden ve gözünü kırpmadan mücadele eden askerlerimizi ve güvenlik görevlilerimizi alçakça, korkakça saldırılarda, sinsi pusularda ve hain tuzaklarda şehit etmektedir. Türkiye'nin huzuruna ve güvenine, birlik ve bütünlüğüne yönelik bu saldırılar bugüne kadar amacına ulaşamamıştır, bundan böyle de asla ulaşamayacaktır. Bu terör saldırıları büyük Türk Ordusu ve güvenlik güçlerimiz ile milletimizi yıldıramamıştır, bundan böyle de yıldıramayacaktır." 

Demirci, hiçbir gücün ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yetmeyeceğini vurgulayarak, "Milletimiz, terörün ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunların üstesinden gelebilecek güce ve kararlılığa dün olduğu gibi bugün de sahiptir. Şehitlerimizin hesabı mutlaka sorulmalıdır." ifadelerini kullandı.