GMİS Genel Başkanı Alabaş: “Zonguldak’a fayda sağlama anlamında mücadele vermiş bir kardeşimizdir. Maden işçileri, geçmişten bugüne kadar kendi içinden çıkmış her siyasetçiyi desteklemiştir. Bundan sonra da destek vereceklerine inanıyorum”

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi’nde maden işçisi olarak çalışan Aydın Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Zonguldak İl Genel Meclisi üyeliğine aday olmuştu. Yılmaz, üyesi bulunduğu Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü ve destek istedi.

 

 

“GELİK’DE ÇALIŞIYORUM”

Aydın Yılmaz, “MHP’den İl Genel Meclisi üyeliği için yola çıktık. 9 aydır bu işin içindeyiz. 6 aydır çalışıyoruz. Gitmedik köy, çalmadık kapı bırakmadık. Gelik İşletme Müdürlüğünde çalışıyorum. Elbette ki bizler bir maden işçisi olarak, maden kültüründen gelen bir insan olarak, bu süreçte sendikamızı ziyaret ederek destek istiyoruz. Maden kültürünü bilen, maden kültürünü soluyan bir insan olarak, beraber aynı kaderi paylaştığımız insanlardan destek istemek en çok benim hakkım. O yüzden Genel Maden İşçileri Sendikamız’dan da destek istiyorum” dedi.

 

MUTLULUK DUYDU

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, bir maden işçisini İl Genel Meclisi Üyesi adayı olarak sendikada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Maden işçisi bir arkadaşımızın, ‘Zonguldak siyasetinde ben de varım’ demesi maden işçileri adına, GMİS adına onur verici bir davranış. Maden işçileri bugüne kadar kendi içlerinden çıkmış, partisi hangisi olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, siyaset yapmaya karar vermiş isimlere her zaman destek vermiş, sahip çıkmıştır. Aydın kardeşimizde işçilik döneminden tanıdığımız, çalışkan ve siyasi düşüncesini hiç çekinmeden ifade etmiş, Zonguldak’a fayda sağlama anlamında mücadele vermiş bir kardeşimizdir. Maden işçileri, geçmişten bugüne kadar kendi içinden çıkmış her siyasetçiyi desteklemiştir. Bundan sonra da destek vereceklerine inanıyorum.  Seçim çalışmalarında ve siyaset yaşamında kendisine başarılar diliyorum. Seçildiği takdirde faydalı çalışmalar yapacağına inanıyorum.  Biz GMİS olarak siyasal taraf değiliz. Ancak Aydın Yılmaz arkadaşımızı yakından tanıdığımız için bu kadar rahat konuşuyoruz.

Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

 

(Haber Merkezi)