Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Ramis Muslu; Tokat'ta jandarma timine yapılan terör saldırısını nefretle kınadıklarını söyledi.
Jandarma timine yapılan terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerimizin ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabır dileyen Muslu'nun açıklaması şöyle;
"Tokat'ta jandarma timine yapılan terörist saldırı sonucu 7 askerimizin şehit olması, 3 askerimizin yaralanması; maden işçilerimizi, Zonguldak halkını ve tüm ulusumuzu büyük bir üzüntüye boğmuştur.
Benzerlerini daha önce yaşadığımız bu hain pusular nasıl amaçlarına ulaşamadıysa, bu saldırı da amacına ulaşamayacak ve bizleri kardeş kavgasına sürükleyemeyecektir.
Saldırıyı gerçekleştirenleri, onlara doğrudan ve dolaylı destek verenleri nefretle kınıyoruz.
Birliğimizi, beraberliğimizi herşart altında koruyacak ve ulusal kurtuluş savaşının ruhunu her zaman yaşatacak, emperyalistlerin kurduğu pusulara düşmeyeceğiz.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz."