Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında toplandı. GMİS Başkanlar Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve şubeler yönetim kurulu üyeleri katıldı.  Başkanlar Kurulu açılışında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü Zonguldak’a, Emeğin Başkenti’ne yakışır şekilde kutlamak istediklerini belirterek, “Madenci Anıtı’ndan Türkiye’ye ve dünyaya mesajlarımızı vereceğiz. Sanatçı kardeşimiz Haluk Levent ile birlikte şarkılarımızı, türkülerimizi söyleyeceğiz. 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlayacağız” dedi.

 

GÜNDEMDE 1 MAYIS

Demirci şöyle konuştu; “Gündemimizde 1 Mayıs Kutlamaları var. İşçilerin ve emekçilerin tüm dünyada Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olan 1 Mayıs’ı; başta maden işçilerimiz olmak üzere, Emeğin Başkenti’ne, Zonguldak’a ve bölgemize yakışır bir şekilde kutlamak istiyoruz. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi 1 Mayıs’ı; Genel Maden İşçileri Sendikası, Demokrasi Platformu, işçi-memur sendikaları, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve tüm halkımızın katılımıyla kutlayacağız. 1 Mayıs Tertip Komitesi oluşturduk ve yasal başvurularımızı yaptık.

 

"SANATÇI HALUK LEVENT İLE ANLAŞTIK"

Bu yıl sanatçı olarak konser için Haluk Levent ile anlaştık. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak görüş alışverişinde bulunacak ve görev dağılımı yapacağız. Örgütlerimizle bir araya gelerek çalışmalarımızı hızlandıracağız.

 

"BAYRAM HAVASINDA KUTLAYACAĞIZ"

İşçi, memur, çiftçi, esnaf, ev kadını, öğrenci, işsiz, emekli hepimizin sorunları var. 1 Mayıs’ta tüm emekçiler olarak birlik ve beraberlik içinde, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi yüksek bir sesle anlatacağız. Ülkemizi yönetenleri ve yönetmeye aday olanları uyaracağız. Zonguldak’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatacağız. Ülkemizin temel sorunlarına ilişkin önerilerimizi anlatacağız. 24 Haziran’da erken seçim var.

İnanıyoruz ki önerilerimiz büyük bir dikkatle dinlenecektir.

Biz şimdiden tüm madenci kardeşlerimizi ve halkımızı 1 Mayıs 2018 tarihinde Saat: 13’te İstasyon Caddesi’ne bekliyoruz.

Oradan Madenci Anıtı’na yürüyecek ve Madenci Anıtı’ndan Türkiye’ye ve dünyaya mesajlarımızı vereceğiz.

Sanatçı kardeşimiz Haluk Levent ile birlikte şarkılarımızı, türkülerimizi söyleyeceğiz.

1 Mayıs’ı bayram havasında kutlayacağız.”