GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, 18-27 Ocak tarihleri arasında şubelerin gerçekleştirilen delege seçimlerinin ardından 12-26 Şubat tarihleri arasında da genel kurulların yapılacağını açıklayarak, “Maden işçisi ve MTA işçisi arkadaşlarımız tüm genel kurullarımızda sağduyu içinde hareket edeceklerinden en küçük bir şüphemiz yok” dedi.

14. Dönem Toplu İş Sözleşme çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Muslu, TTK’da 2006 ve 2009 yıllarında işbaşı yapan ve gruplu çalışan maden işçilerinin daimi kadroya alınmaları ve ücret farklılıklarının giderilmesi için sürdürdükleri çalışmaları toplu iş sözleşmesi teklifiyle somutlaştırdıklarına vurgu yaptı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yaparak genel kurul süreci ve toplu iş sözleşmeleri çalışmaları hakkında bilgi verdi. GMİS’in 18 Ocak-27 Ocak 2011 tarihleri arasında Üzülmez, Karadon, Kozlu, Amasra, Merkez Servisleri, MTA-İş, Armutçuk Şubeleri için yapılan şube delegeleri seçimlerinin ardından Şubelerin 9. Olağan Genel Kurullarının 12 Şubat -26 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Muslu; “Sendikamızın taban delege seçimlerini huzur ve sağduyu içerisinde, maden işçisine yakışır şekilde ve yüksek katılımla gerçekleştirdik. Tüm maden işçisi ve MTA işçisi arkadaşlarımıza gösterdikleri sağduyu nedeniyle teşekkür ediyoruz. Tüm şubelerimizin delegeleri belirlendi. Üzülmez, Karadon, Kozlu, Armutçuk, MTA, Merkez Servisleri ve Amasra Şubelerimizin 9. Olağan Genel Kurullarını ise 12 Şubat-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.

ŞÜPHEMİZ YOK
12 Şubat 2011 tarihinde Üzülmez Şubesi ile 13 Şubat 2011 tarihinde Karadon Şubesi 9. Olağan Genel Kurulları, Sendikamız Genel Merkez Toplantı Salonu’nda; 15 Şubat 2011’de Amasra Şube Genel Kurulu, Amasra’da; 17 Şubat 2011’de Armutçuk Şubesi Genel Kurulu Ereğli’de; 19 Şubat 2011’de Merkez Servisleri Şubesi ve 20 Şubat 2011’de Kozlu Şubesi Genel Kurulları Sendikamız Genel Merkez Toplantı Salonu’nda; MTA-İş Şubesi Genel Kurulu 26 Şubat 2011’de Ankara’da gerçekleştirilecek. Şube genel kurullarımızın tamamlanmasının ardından ise Sendikamızın 9. Olağan Genel Kurulu’nu yapacağız. Maden işçisi ve MTA işçisi arkadaşlarımızın tüm genel kurullarımızda sağduyu içinde hareket edeceklerinden en küçük bir şüphemiz yok” dedi.

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışanları ilgilendiren 24. Dönem, Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA) çalışanları ilgilendiren 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) çalışmalarının sürdüğünü belirten Muslu, “1 Ocak 2011-31 Aralık 2012 tarihleri arasında geçerli olacak olan TTK’da ve MTA’da çalışan arkadaşlarımızı ilgilendiren Toplu İş Sözleşmeleri için hazırlıklarımızı tamamladık. Toplu Sözleşme Komisyonumuzda, Sendikamız üyesi arkadaşlarımıza yönelik yaptığımız anket çalışmasının sonuçları da değerlendirilerek hazırlanan TİS taslağına son şekli verildi ve teklif haline getirildi. TTK için yetki belgesi alındı. Önümüzdeki günlerde TİS Tekliflerini Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) yetkililerine teslim edeceğiz. TİS görüşmelerinin ilk oturumlarının Şubat ayı içinde gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

TEKLİFLE SOMUTLAŞTI
GMİS Genel Başkanı Muslu, TTK’da 2006 ve 2009 yıllarında işbaşı yapan ve gruplu çalışan maden işçilerinin daimi kadroya alınmaları ve ücret farklılıklarının giderilmesi için sürdürdükleri çalışmaları toplu iş sözleşmesi teklifiyle somutlaştırdıklarını belirterek, “2006 ve 2009 girişli olan ve gruplu çalışan arkadaşlarımızın daimi kadroya alınmaları ve ücret farklılıklarının giderilmesi için yürüttüğümüz çalışmaları somutlaştırdık ve TİS teklifimizde yer verdik. Bu yönde aldığımız sözlerin takipçisi olacağız ve arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele edeceğiz” sözleri ile konuştu.

TALEP EDİYORUZ
Reel ücretlerin gerilemesi ve gelir vergisi dilimleri nedeniyle işçi ücretlerinde meydana gelen kayıpların giderilmesini de TİS Teklifinde talep ettiklerini belir-ten Muslu, “Türk-İş Koordi-nasyon Kurulu’nun Hükümet ile yapacağı çerçeve protokolü ücretler için belirleyici olacak. Ancak biz, dünyanın en ağır işkolu olması nedeniyle maden işçilerinin çalışma şartları da dikkate alınarak ücretlerde iyileştirme talep ediyoruz.” dedi.