Hema Endüstri Amasra İşletmesinde çalışan maden işçilerine yüzde 10 zam yapıldı.

Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, HEMA Endüstri A.Ş. Amasra İşletmesinde çalışan maden işçilerine, sendika ile işveren arasında imzalanan protokol ile maaşlara yapılan yüzde 10 zam konusunda bilgi verdi.
29 Mayıs 2012 tarihinde, toplu sözleşme ile ilgili Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki ile birlikte Amasra HEMA AŞ.'nin Tarlaağzı İşletmesine giden Tutkun, İstanbul'da HEMA Endüstri A.Ş. Genel Merkezinde, Sendika ile işveren arasında yetki süreci devam ederken, iyi niyet çerçevesinde yapılan protokol ile ücretlere sağlanan zam konusunda işçiye ayrıntılı bilgiler verdi.GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Yönetim Kurulu'nun selamlarını işçiye ileterek;
30 Aralık 2011 tarihinden geçerli olan protokol anlaşması sonrasında, işçiye ödenen zam farklarındaki karışıklıkların HEMA Genel Merkezindeki Muhasebe Kayıtları kaynaklı olduğunu ve yanlışların en kısa zamanda düzeltileceğini belirten Tutkun şunları söyledi;
Arkadaşlar, bu yapılan bir toplu sözleşme değil. Bu işveren ile sendika arasında sizlerin uzun süreden beri devam eden mağduriyetinizi gidermek için yapılan bir protokol anlaşmasıdır.
Henüz daha yetki belgemiz gelmedi. İşveren ile sizin adınıza toplu sözleşme masasına yetki gelince oturacağız. Esas iyileştirmeler ve çalışma gruplarınızın düzenlemesi o zaman yapılacak. Şuan işveren de 94 iş sınıflandırması var. Bu kadar çok sayıda sınıflandırma olmaz. Bunları aynı Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki gruplandırma gibi yapacağız. O zaman arkadaşlarınız arasındaki karışıklık ortadan kalkacak. O zaman kişiye göre ücret değil gruba göre ücret olacak.
Sizin sıkıntılarınızı anlıyoruz. Ama bu bir süreçtir. Her şey bir anda olmaz. Sizden biraz daha sabırlı olmanızı bekliyoruz. Her sonunuzu birlikte çözeceğiz. Sizler artık örgütlü insanlarsınız ve sorunlarınızı bireysel değil, örgütünüzle birlikte çözeceksiniz. Şimdi aranızdan temsilciler belirleyeceksiniz. Yetki geldikten sonra burada da sizler tıpkı TTK ve MTA'da olduğu gibi sendika seçimleri yapılacak ve sizi temsil edecek arkadaşlarınızı seçeceksiniz. Ama o zamana kadar içinizden birkaç temsilci belirleyin ve onların temsilci atamalarını yapalım. Ve o arkadaşlar sizlerin sorunlarını ilgili yerlere iletmekle görevli olsunlar.
İşinizi yaparken, unutmayın ki önce işçi sağlığı, yani sizin sağlığınız gelir. İş emniyetine ve kurallarına önemle dikkat edin. Hepinize kazasız belasız çalışmalar diliyorum.