Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde çalışan maden işçileri için periyodik muayene çerçevesinde düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında GMİS tarafından verilen "Zonguldak, Taşkömürü ve GMİS" konulu seminerler sürüyor. GMİS Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral ile Teknik Danışman Nizamettin Tiryaki tarafından her gün periyodik muayene için gelen gruba verilen seminerde sendikal temel kavramlar, Zonguldak, taşkömürü ve Sendikamızın tarihçesi konularında bilgi aktarılıyor.  Seminerde ayrıca bu konuları içiren bir kısa belgesel film gösterimi yapılıyor. GMİS'in eğitim programı,  Karadon Şube Başkanı ve Yöneticileri tarafından organize edildi.
Periyodik muayenenin her gün öğleden sonraki bölümünde ise TTK Karadon Müessesesi İş Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından tüm işçilere yönelik eğitim çalışması sürdürülüyor.
Eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren TTK Karadon Müessesesi İş Güvenliği Başmühendisi Namık Atalay, bugüne kadar Karadon Müessesesi'nde çalışan 3 bin işçiye eğitim verildiğini, eğitim programının Mayıs ayının ikinci haftasında sona ereceğini söyledi.
Atalay şöyle konuştu; Bilindiği üzere madencilik dünyanın en zor işlerinden biri. Ağır bir işkolu. Özellikle Zonguldak madenciliğimizde emek yoğun çalışıyoruz. Daha çok fiziki güce dayanan bir çalışma var. Her geçen gün yeraltında fiziki şartlar daha da ağırlaşıyor. Çünkü daha derin kodlarda çalışıyoruz. Bu nedenle daha çok eğitime ve iletişime ihtiyacımız var. Sendikamızın da desteğiyle periyodik muayene sonrasında bir eğitim programı uyguluyoruz.
Periyodik muayene işverenin her yıl işçisinin sağlığıyla ilgili yapmakla yükümlü olduğu bir iş. Bu muayeneden artan sürenin öğleden önceki bölümünü Sendikamızla paylaştık. Sendikamız işçinin verimliliğinin arttırılması konusunda, işçinin sıkıntılarının giderilmesi konusunda iletişim içinde oluyorlar. Öğleden sonra ise teknik eğitim anlamında işçi arkadaşlarımızla bilgiler paylaşıyoruz.
Karadon'da bugüne kadar 3 bin işçi arkadaşımızla bilgilerimizi paylaştık. 800 işçi arkadaşımız daha bu eğitim programından yararlanacak. Büyük olasılıkla Mayıs ayının ilk ya da ikinci haftasında eğitim programı sona erecek.