Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ile Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar'ı ayrı ayrı ziyaret ederek, esnafı 'Emeğe Saygı Mitingi'ne' davet etti.  GMİS Genel Başkanı Alabaş, 27 Ocak Pazar günü Madenci Anıtı'nda düzenlenecek miting nedeniyle esnafın hoşgörü göstereceğine inandıklarını belirtti.
ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun'u ziyaretinde konuşan GMİS Genel Başkanı Alabaş, 7 Ocak'ta TTK Kozlu Müessesesi'nin -630 kodunda taşeron şirketin çalıştığı sahada meydana gelen kazada 8 arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu olay bardağı taşıran son damla oldu.  Biz, hem Zonguldak esnafımızı mitingimize davet edelim diye, hem de o gün esnafımız bize hoşgörü göstersin, rahatsızlık duymasın dileğiyle sizi ziyaret ediyoruz.
Sizin nezdinizde hem esnafımızı mitinge davet ediyoruz hem de miting nedeniyle kendilerinden hoşgörü bekliyoruz dedi.
Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar'ı ziyaret eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, mitingde şoför esnafının mağdur olacağını bildiklerini, onlardan hoşgörü beklediklerini ifade etti. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar ise, Biz Zonguldak'ta yaşıyoruz. TTK ve madenler olduğu için Zonguldak var. Bu nedenle sizlerin bize, şoför esnafımıza vereceğiniz mağduriyeti asla bir mağduriyet olarak görmeyiz. Çünkü TTK varsa biz varız. Zonguldak, TTK'dan ibarettir. Bu nedenle sizlerin yapacağı bir eylemden mağdur olmayız, sizlerden yana da tavır koyarız. Bu bir mağduriyet değil, onurdur, gururdur. Hak, hukuk aramak için atacağınız her adımda geçmişte olduğu gibi bugün de sizlerin yanındayız. Biz bundan gurur duyarız. Esnafımızın da aynı görüşte olduğuna inanıyorum. Çünkü bir yoğrulma var. Bizler TTK sayesinde evimize ekmek götürüyoruz dedi.