Kısa adı GMİS olan enel Maden İşçileri Sendikası ile HEMA Endüstri A.Ş. Amasra-Armutçuk Kömür İşletmelerinde çalışan sendika üyesi maden işçilerini kapsayacak 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin görüşmeleri başladı.

HEMA A.Ş Amasra İşletmesi'nde yapılan ilk oturuma işçi tarafını temsilen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Hukuk Danışmanı Av. Murat Ergen, Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki; işveren kanadından HEMA A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Halil Beyanal, Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal, Armutçuk İşletme Müdürü Nuh Baş, İnsan Kaynakları Müdürü Semih Bayman,  Hukuk Sorumlusu Av.Hüseyin Gülcü  katıldı.

Görüşmelerine başlanan toplu iş sözleşmesi, ilk dönem toplu iş sözleşmesi olacak. Toplu İş Sözleşmesi, HEMA A.Ş.'nin Amasra ve Armutçuk İşletmelerinde çalışan GMİS Üyelerini kapsayacak.

İlk oturumun açılış konuşmasını yapan HEMA A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Halil Beyanal, Türkiye'nin enerji ithal eden bir ülke olduğuna vurgu yaparak, ülkesini seven ve yeraltı zenginliklerinin ülke hizmetine sunulmasını amaçlayan bir kuruluş olduklarını söyledi. Amasra'da çıkaracakları kömürü, kuracakları termik santral ile Türkiye'nin enerji ihtiyacına önemli katkı koyacaklarını belirterek şunları söyledi; HEMA A.Ş. olarak üretim ile birlikte insana da yani üretene de değer veren bir kuruluş olarak örgütlülüğü savunmaktayız. Sendika ile hemen hemen aynı anda işyerlerinde sendikalaşma talebimiz oldu. Çünkü verimliliğin bu şekilde daha iyi sağlanacağını biliyoruz. Bu bölgemizde şuan 1600 civarında işçi çalışıyor. Bu ileride üretim artıkça 11 bin işçi hedefine ulaşacaktır. Sendika ile yapacağımız bu ilk sözleşmemizin, işçilerimize, kurumumuza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş; Özel sektörde örgütlenme çalışmalarına HEMA A.Ş. gibi köklü kuruluşta başlatmayı uygun gördük. Çünkü HEMA, kurumsallaşmayı başarmış bir şirket. Ülkemiz bugün 60 milyar dolarını enerji ithalatına harcıyor. Dışarıdan ithal edilecek kömürü 1 ton daha aşağı çekebilmek, dışarıya ödenecek dövizi 1 dolarda olsa geriye çekebilmek ülkemiz için bir kazançtır. HEMA A.Ş. bugün burada önemli yatırımlar gerçekleştirmekte ve burada çalışan işçisine de bugün ilk oturumunu gerçekleştirdiğimiz TİS ile de çalıştırdığı işçisine verdiği önemi göstermektedir. HEMA A.Ş. de bağıtlayacağımız bu ilk sözleşmemizin üyelerimize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi