Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 2011 yılında yapılan Genel Kurul sonrasında yeni oluşan Genel Merkez Yönetim Kurulu, ‘madencilik iş kolunda sendikasız işçi kalmasın’ sloganı ile başlattığı özel sektörde de örgütlenme faaliyetlerini hızlandırmış ve Hattat Holding’e ait HEMA AŞ’de Amasra ve Armutçuk İşletmelerinde çalışan işçileri GMİS bünyesine katarak ilk Toplu İş Sözleşmeleri de imzalanmıştı. Yine STAR AŞ’de de devam eden Yargı süreci sendika lehine sonuçlanmış ve bu işyerinde çalışan işçiler içinde ilk toplu sözleşme imzalanmıştı.

 

BİLGİLER VERDİ

GMİS Genel Teşkilatlanma Sekreteri Osman Tutkun, Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak alınan ortak karar sonrasında, EGE bölgesinde faaliyet gösteren maden işyerlerinde çalışan işçileri ziyaret etti. Beraberinde GMİS MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ile birlikte yaptığı ziyarette Tutkun, işçilere GMİS’i ve Zonguldak Bölgesini tanıtan el broşürleri, sendikal yayınlar dağıtarak, yapılan toplantılarda sendikalaşmanın önemi konusunda bilgiler verdi. Ziyaretten büyük mutluluk duyan işçiler, GMİS gibi dünyaya mal olmuş bir sendikanın çatısı altında örgütlenmekten gurur duyduklarını vurguladılar.

 

İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, EGE ziyareti sırasında MTA Şube Başkanı Sadi Deynez ile birlikte Çimse-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Sali Özgür’ü de ziyaret etti. Özgür’den Çimse-İş hakkında bilgi alan Tutkun, her türlü eylem ve etkinliklerde kardeş sendika Çimse-İş’e her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceklerini vurguladı Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç’u da ziyaret eden Tutkun, GMİS MTA Şube İzmir Bölge Temsilciliğini de ziyaret ederek, MTA İzmir Bölge Müdürlüğünde çalışan işçilerle görüştü.

 

(Haber Merkezi)