GMİS, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği’nin yeni binasının inşaatı için bağış yaptı.  Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret eden GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği’nin yeni binasının yapımı için başlatılan kampanyaya katılmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

Vali Erdal Ata, Muslu’dan aldığı çekleri Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz’a teslim etti.

Duygularını ifade eden Ramis Muslu, “Şehit Aileleri Derneğimizin sosyal tesisleriyle ilgili sıkıntı vardı. Sıkıntıyı gördünüz ve giderilmesi için çalışma yaptınız. Yeni bir dernek binası yapılması için kampanya başlattınız. Bizler de GMİS ve maden işçileri olarak sizin öncülüğünüzde başlatılan kampanyaya katkı sağlamak istedik. Maden işçileri olarak şehit ailelerimizin ve gazilerimiz ile onların ailelerinin yararlanabilecekleri bir sosyal tesisin yapımı için katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” sözleriyle konuştu.

Vali Erdal Ata da şöyle dedi:

“Sendika Başkanımıza teşekkür ediyorum. 5-6 ay kadar önce Orduevi’nde bir toplantı düzenlemiştik. Bu toplantının amacı Şehit Aileleri Derneğimizin binasının yapımı için hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını sağlamaktı. O toplantıda Sendika Başkanımız da 10 bin TL katkı sağlayacakları sözünü vermişti. Birçok arkadaşımız taahhütte bulundu. Bunların bir kısmı binanın yapıldığını görmek istediler. İnşaat başladıktan sonra yardımcı olacaklarını söylediler. Binanın yeri ile ilgili farklı düşüncelerimiz vardı. Hazine’nin olan arazi ile birlikte bir bina yapılsın istedik. Ancak olmadı. Tekrar yer almak için girişimde bulunuldu ancak maliyeti yüksek çıktı. Şehit Aileleri Derneğimiz de kendi arsalarında binanın yapılmasını istedi. Binanın yapımı da şu anda hızla devam ediyor.

Binanın yapımına katkı sağlayan Sendika Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sizin aracılığınızla taahhütte bulunan vatandaşlarımıza sesleniyorum; Binanın yapımı başladı ve hızla devam ediyor. Taahhütlerini yerine getirsinler. Bu yıl binayı bitirip hizmete açalım.

Doğu ve Güneydoğu’da vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimize devlet olarak da millet olarak da sahip çıkmak zorundayız. Onların geride bıraktıkları ailelerini bir çatı altında toplayarak sorunlarının ortak çözümüne katkı sağlamalıyız.”

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ise “Sendika Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu ayın 18’inde binamızın temel atma törenini düzenleyeceğiz. Şehit ve gazi çocuklarına burs vermek üzere de bu binayı değerlendireceğiz. Çocuklar, bağış yapanların ellerini öpmeye gelecekler. Bağışta bulunanlar ve bulunacak olanlar çok hayırlı bir işe katkı sağladıklarını bilmeliler. İnşaatı da en kısa sürede bitireceğiz. Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek” dedi.