Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası  THY'de çalışan Hava-İş Sendikası üyelerinin Hava iş kolunda grevin yasaklanmasına iş bırakarak gösterdikleri demokratik tepkiyi haklı ve meşru gördüklerini ve desteklediklerini açıkladı.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada Hava-İş Sendikası üyelerine destek verdi.
Hava iş kolunda grevin yasaklanmasına tepkiyi haklı bulduklarını söyleyen Başkan Alabaş, THY'de çalışan 14 bin kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde 16 aydır anlaşmaya varılamaması ve hava iş kolunda getirilmek istenen grev yasağı nedeniyle Hava-İş Sendikası üyesi çalışanların sürdürdüğü haklı mücadeleyi destekliyoruz. 3 milletvekili tarafından bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifiyle, 2822 sayılı Grev ve Lokavt Kanunu'nun grev yasaklarını düzenleyen maddesine 'Yasağın bulunduğu yerler' başlığı altında 'Havacılık hizmetlerinde' ibaresi eklenmiş ve yasa teklifi TBMM'den geçmiştir. Bu yasayı ortadan kaldıracak olan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı, TBMM gündemindedir. Yasanın komisyonlarda görüşülmesi sırasında da aynı teklif getirilmiş ancak Türk-İş'in tepkisiyle geri çekilmiştir. Sosyal tarafların kabul etmemesi nedeniyle yasa tasarısı metninde yer almayan düzenleme, 3 milletvekilinin teklifiyle TBMM'de ilgisiz bir kanun tasarısının görüşmesi sırasında kabul edilmiştir. Hiç şüphe yok ki tüm bu gelişmeler ışığında hava iş kolunda grevin yasaklanması iş barışını bozacaktır. Kamu çalışanlarına da grevli toplu iş sözleşmesi hakkının verilmesinin tartışıldığı bir dönemde hava iş kolunda grevin yasaklanması büyük bir çelişkidir. Hava iş kolu çalışanlarının bu gelişmelere tepki göstererek iş bırakma-yavaşlatma eylemi yaparak tepkilerini ortaya koymalarını demokratik bir mücadele olarak değerlendiriyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, hava iş kolu çalışanlarının bu haklı ve meşru eylem ve mücadelelerini destekliyoruz dedi.