Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim’in yaz mevsimlerinde büyük bir iz turizm bölgesi olan Göbe Köyü’nde çevre sağlığı konusunda hizmette katkı vermek için çop konteynırı göndereceğini bildirmesi sevinçle karşılandı.

 

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı son oturumunda, İl Genel Meclisi Üyesi Filiz Ünal Sarsık’ın, Göbü Köyü sahilinin temiz tutulması için Çatalağzı Belediyesi’nin olanaklarından yararlanılması önerisi oy birliği ile kabul edilmiş ve Çatalağzı Belediyesi ile görüşülmesi kararı alınmıştı.

Bu karar üzerine Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim ile Cumartesi günü Göbü Köyü’ne giden İl Genel Meclisi üyeleri Turhan Oral ve Filiz Ünal Sarsık, Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan ile birlikte sahili gezerek incelemelerde bulundular.

Geçen yıldan kalma çöp birikintilerinin bulunduğu alanların çevredeki işletmeciler tarafından temizlenmesi ve sahile gelecek insanların kendi çöplerini bırakabilecekleri noktalara çöp konteynırı konulması konusunda görüş birliğini varıldı.

Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim sezon sonunda geri alınmak üzere 5 adet çöp konteynırını sahilin belirli noktalarına koyacaklarını ve çöpleri alarak bölge insanının sağlıklı ve temiz bir ortamda denize girebilmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Alim, sahili kullanan insanların çevresine sahip çıkmalarını ve çöplerini mutlaka poşete koyarak sahil çıkışındaki konteynırlara taşımalarını istedi.

İl Genel Meclisi üyeleri Filiz Ünal Sarsık, Turhan Oral ve Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan, Başkan Mehmet Alim’e teşekkür ederek sahilin diğer ihtiyaçlarının da karşılanması için girişimlerini sürdürecekleri belirttiler.