Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Kdz.Ereğli'ye gelerek 2 Mart 2012 Cuma akşamı Yalı Caddesinde yaşanan toprak kaymasının ardından incelemelerde bulundu.

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof.Dr. Sare Sahil, Koruma Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, Kurul Üyesi Prof.Dr.Ethem Atay, Mehmet Ali Açıkalın ve Mustafa Boncukcu'nun incelemelerine Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Kdz.Ereğli İlçe Müze Müdürü Ahmet Mercan, Kdz.Ereğli Belediyesi yöneticilerinden son duruma ilişkin bilgiler aldı.

Toprak kaymasının yoğun olarak yaşandığı bölgeyi titizlikle inceleyen kurul üyeleri daha sonra Kdz.Ereğli Müze Müdürlüğünün ön bölümüne kadar alanın genel bir durumuna baktı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap incelemenin ardından yaptığı açıklamasında, 'Söz konusu alanda yapılan incelemenin ardından Gülüç mevkisinde göçen yerde Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu inceleme gerçekleştirecek. Kdz.Ereğli Belediyesi'nde de Yalı Caddesi'nde yaşanan toprak kaymasının ardından raporlar değerlendirilip bir karar verilecek' dedi.