Gelsenkirchen kentinde faaliyet  gösteren Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği geceye  başta Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nden olmak üzere Almanya'nın farklı  kentlerinde yaşayan Zonguldaklılar yoğun ilgi gösterdi.   Zoınguldaklılar 1500 kişilik salona sığmadı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın Başdanışmanı  Saadet Oruç, Zonguldak milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ünal Demirtaş,  T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan,  T.C. Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, T.C. Köln Başkonsolosluğu  Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, Zonguldak Vali Yardımcısı  Turgut Subaşı, SPD NRW eyalet milletvekilleri Volkan Baran ve Heika  Gebhard, Marl Belediye Başkanı Werner Arndt ve Gelsenkirchen Belediye  Başkanı Martina Rudowitz, Zonguldak Devrek Belediye Başkanı Çetin  Bozkurt, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Saltukova Belediye  Başkanı Alim Genç, UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, Devrek TSO Yönetim  Kurulu Başkanı Haldun Hacıkuloğlu, Önder Gazetesi imtiyaz sahibi Celal Bozkuş, Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş, işadamı Eyüp Karaarslan ile çok sayıda sivil toplum  kuruluşlarının ve derneklerin temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlar  katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Avrupa Zonguldaklılar  Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, göçün 59. yılı münasebetiyle  düzenledikleri bu anlamlı geceye katılım ve katkılarından dolayı herkese  teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu gece nesillerin buluşmasına şahit  olduk. Almanya’ ya ilk gelen birinci nesilden Almanya’ da dünyaya gelen  dördüncü nesle kadar vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Bu akşam  salonda yaklaşık 1800 misafirimiz bulunmaktadır. Türkiye’ den gelen ve  Almanyalı misafirlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu gece  bizim birlik ve beraberlik gecemizdir. Toplumun her kesimini böyle  anlamlı bir organizasyonda bir araya getirmenin mutluluğunu ve  heyecanını yaşıyoruz. Gecenin hazırlanmasında emeği geçen yönetim kurulu  üyelerimize, geceye katılan tüm misafirlerimize ve destek veren  sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.”

Gurbette 59'uncu Yıl  etkinliğinde konuşmalar ve açık artırmanın ardından folklor ekipleri  gösteri yaptı, sanatçılar konser verdi. Avrupa Zonguldaklılar Derneği  Karaelmas Folklor Ekibi'nin gösterisi büyük beğeni toplarken, Resul  Dindar, Hasibe Turhan ve Aylin Öz de şarkılarıyla geceye katılanları  coşturdu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Bülent Bilgi, AK Parti Almanya Temsilcisi Meryem Göka, UİD Yöneticisi Abdullah Ören, Zonhav Başkan Vekili Recep Kahya ve beraberinde Ereğli’den gelen konuklarla, Almanya’da kendi markasını yaratan işadamı Hasan Köktürk’ün sahibi olduğu fabrikayı ziyaret etti.

FATİH DEMİRCAN AĞIRLADI

Avrupa Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen gece öncesi Ereğlili işadamı Fatih Demircan, Zonguldak'tan gelen konukları sahibi olduğu Muazzam Düğün Salonunda ağırladı. Konuklar misavirperverliğinden ötürü Demircan ailesine ve personeline teşekkür etti.