AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle yayımladığı mesajında “Milletimizin şehadet inancıyla kanıyla, canıyla yazdığı millî direniş destanını, 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize, aziz milletimize ve Zonguldaklı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Çaturoğlu mesajına şöyle devam etti:

15 Temmuz 2016 tarihinde, benzerini daha önce görmediğimiz, doğrudan milletin iradesini hedef alan hain bir darbe teşebbüsüne şahit olduk. Bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan FETÖ’nün darbe girişimini o gece milletimizle birlikte püskürttük. Bu millet alnı öpülesi millettir. Çünkü tankların altına yattı, F16’lardan F4’lerden kaçmadı, helikopterlerin mermilerine karşı göğsünü siper etti. İstiklal Şairi Akif’in “Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın” dediği gibi; bizim milletimiz de göğsünü siper etti ve bu hayâsızca akını püskürttü.

15 Temmuz, siyasetin ve milli iradenin şiddet karşısındaki kati zaferinin adıdır. O gün, milletçe, ülkemizi işgal edilebilir hale getirmek niyetiyle girişilmiş bir darbe girişimini boşa çıkarmakla kalınmadı, adeta istiklalimizi yeniden kazandık. O gece milletimiz istiklalini yeniden kazanırken, ne hazindir ki evlatlarımızdan 249’u şehit 2193’ü gazilik mertebesine nail oldu. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür. Elhamdülillah milletimiz istiklaline, özgürlüğüne ve geleceğine sımsıkı sahip çıktı. Çünkü onun istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı, bunu yaptı.

O gece İstiklal mücadelesine önderlik eden TBMM’nin üzerine yağdırılan bombalara rağmen açık tutulması, büyük milletimizin egemenlik hakkını hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini de bütün cihana bir kez daha göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, bir kez daha şehitlerimize Cenab-ı Allahtan rahmet diliyor, gazilerimize, azizi milletimize ve Zonguldaklı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.