Gökçeler beldesi Açıkhava Mahallesi halkı, içme sularına karışan çöp sularından dolayı yetkililere tepki gösterdi. Suyun içilemediğine dair ellerinde rapor olduğunu kaydeden mahalle halkı, belediyeden de yeteri kadar yararlanamadıklarını iddia etti.

Açıkhava Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık 2 aydır su sorunu yaşıyor. 1983 yılında kendi imkânları ile dağdan çektikleri hatlardan sularını kullanan vatandaşlar, çöp toplama tesisi kurulmasının ardından çöp sularının suya karışmasıyla susuz kaldı. Suyun içilemediğine dair ellerinde belge olduğunu anlatan vatandaşlar, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak'ın sorunu halletmesi için devreye girmesini beklediklerini ifade etti.
66 yaşında olmasına rağmen içme suyunu omzunda taşıyan Tevfik Çelik, bu eziyetin kendilerine neden yapıldığını sordu. İlerlemiş yaşına rağmen suyunu taşımak için her gün evinden çıkmak zorunda kaldığını kaydeden Çelik Bu yaşta ben omuzlarımda su taşıyorum. Bize bu reva mı? O çöplerin oraya dökülmesine nasıl izin veriyorlar. Bize yazık değil mi?" diye yetkililere sitem etti.
Mahallenin en yaşlılarından Bilor Demir (80) de şunları söyledi: Bu suyu getirirken 5 adam öldü. 5 ocak söndü. Şimdi getirdiler suyun üzerine çöpü döktürdüler. Bizleri viran ettiler. Şimdi mahalle halkımız kendi su kaynaklarını kullanamadığı için su taşımak zorunda kalıyor. Ev halkı banyo yapacak, çamaşır yıkayacak, ama suları yok. Musluklarımızdan akan suların içinden pislikler geliyor. Bu suyumuzun yeniden kullanabilmesi için yetkililerin bir an önce devreye girmesini istiyoruz.

"MAHALLE HALKININ DURUMU VAHİM"

4 dönemdir mahalle muhtarlığı görevini sürdüren Orhan Göksan, konuyu Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'a bildirdiklerini, ancak hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyledi. Göksan şöyle konuştu: Biz 1983 yılında kendi imece kanunumuzla halkla birlikte 4 kilometrelik dağdan mahallemize getirdik. 2 ay öncesine kadar tamirinden bakımına kadar her şeyini yaptığımız suyumuz mahalle halkımıza yetiyordu. 2 ay önce suyumuzun kirlendiğini hissettik. Yaptığımız müracaat sonrasında Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri geldi ve sudan örnekler aldı. Yapılan tahliller sonrasında bana gelen telefonda suyun kesinlikle kullanılabilir olmadığını ve bu konuda mesuliyet almadıklarını, konunun gereği ne ise yapacaklarını söylediler. Ben mahalle halkına suyu kullanmamaları için yalvardım. O şekilde suyu kullanmalarını engelleyebildim. Bu mahallede oturan herkes emekli. Su alma imkânları da yok. Durumumuz vahim.
Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ise kendilerinin suyu klorlamak istediklerini, ancak mahalle halkıyla uzlaşmaya varamadıklarını söyledi.