Kdz. Ereğli-Alaplı sahil  yolu üzerinde karayolları tarafından sürdürülen çalışmaların plajlar mevkiindeki kavşağın eskiye göre daha keskin olması ve kavşağın düzenlenmesi ile köylere çıkan yolların kavşak içinde kalmasına tepkiler giderek artıyor. Göktepe köyünde ki vatandaşlar, duble yol çalışması sırasında köy girişlerine yapılan kavşağın geniş olduğu ve kazalara adeta davetiye çıkarıldığını öne sürdü.

Kavşak içerisinde yeralan alana kazma küreklerle mısır ve lahana (mancar) eken vatandaşlar, yetkililerin biran önce bu sıkıntıyı çözmesi yönünde de beyanatlarda bulundu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ayşe Ünal, "Bakın yol güzergahına, otobüslere inecek ve binecek yer yok. Düzenleme güzel oldu ama o kadar büyük oldu ki mirastan dolayı yerler bölündü, halkın tarlası azaldı. Bu kadar büyük bir alan ancak tarla olur. Bu alan karayollarından çıktı, tarım alanı oldu" sözleriyle tepki gösterdi.
Kızı Bera'yı yolun karşısına geçirirken refakat eden Sema Koşma'da, "Bu kavşakta hatırlanacağı gibi ölümlü kazalar oldu. Kavşağın düzeltilmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor. Daha iki ay önce kaza oldu" ifade etti.  Eline kazma kürek alan kadınlardan Azize Kumaş ise, "Çocuklarımızın hiçbir güvenliği yok. Yol yok, durak yok, kavşak kocaman yapılmış. Keskin viraj bu kadar da olmaz. Bu projeyi yaparken hiç mi bakmadılar? Çocuklarımız öldükten sonramı bakacaklar buraya? Buradaki eksikliğin biran önce giderilmesini ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Kavşağın ortasına mısır ve lahana eken kadınları gören köy muhtarı İsmail Yılmaz ise geçtiğimiz günlerde gazeteniz Önder'in konuyu gündeme getirmesinin ardından Kaymakamlığın harkete geçtiğini konunun çözümü için karar alındığına işaret etti.