AKP Zonguldak önceki dönem Milletvekili Fazlı Erdoğan, İttifak Metal'da basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın ailesinin yanı sıra şirketlerine ait yöneticilerin de katıldığı toplantıda ÇEPAŞ firmasi ile İspanyol Gonvarri firması arasında sağlanan ortaklık anlaşmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

FİRMA YÖNETİCİLERİ KONUŞTU

İttifak Metal Müdürü Tarık Babaoğlu, Erdoğan Metal Müdürü Harun Erdoğan, Fazlı Erdoğan'ın oğulları Yasin Erdoğan, Furkan Erdoğan, şirket ortağı Mustafa Çevik  selamlama konuşması gerçekleştirdi, Gonvarri Steel Industries firması ile gerçekleştirilen ortaklığa ilişkin kısa bilgiler aktardı.

 

"KAMUDA, BELEDİYEDEN İŞLER ALINDIĞINA DAİR İŞLER YAPILDI"

ÇEPAŞ Genel Müdürü Ercan Kahraman, ÇEPAŞ'ın dünyaya ürün pazarlayan bir şirkete dönüştüğünü belirttiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Ereğli ile hiçbir bağlantım yok, 79 yılında Almanya'da doğdum İstanbul'da yetiştim. ÇEPAŞ'ın kurulması ile işin başındayım. ÇEPAŞ A.Ş. olarak dünyaya ürün pazarlayan 68 ülkeye ürün ihracatında bulunan büyük bir tesis oluşturduk. Fazlı Erdoğan'ın siyasetinden dolayı ÇEPAŞ A.Ş. büyük işler yapmış gibi konu ortaya çıkıyordu. Biz de yaptığımız tüm toplantılarda Erdoğan'ın siyasetinden dolayı şirketin zararlar gördüğünü söyledik. Basında kamuda belediyelerden işler alındığına dair asılsız işler yapıldı. 2003 Yılında Fazlı Erdoğan'dan aldığımız tek talimat ÇEPAŞ A.Ş.'nin devlet ile ürün alıp satmamasıydı. Bizler yerel ve yurt dışına ürün satışı yapıyorduk. 2011 Yılında siyasetinden sonra aramıza katıldı, 3 yıl içerisinde Ereğli bölgesine büyük bir tesis İskenderun'a büyük bir tesis yurt dışında çok ciddi bir açılım 2 yıldır takip ettiğimiz dünyanın 16 ülkesinde demir çelik iş yapan büyük bir kuruluş ile ortaklık kurduk. Bu bizi fazlası ile memnun etti.

 

"TEMELLER 1 HAFTA ÖNCE ATILDI"

Önümüzdeki hafta dördüncü boğaz içi zirvesi düzenlenecek zirveye de dünyadan 52 ülkeden devlet başkanları, bakanlar ve dünyanın önde gelenlerin katılacağı bir zirve düzenlenecek. Erdoğan'ın bazı kaynakları neden Ereğli dışına yaptığına dönük söylemler oldu.Her yerin sanayini kendi bölgesinde yerine göre yapılması gerekiyor. Ereğli sanayisine ciddi desteklerde bulunuyoruz. Ankara'da bu tesisi kurduktan sonra da bunun bir sonraki adımı yurt dışı idi temellerini 1 hafta önce attık. Yatırımlarımız yurt dışında olacaktır.Erdoğan'ın memleketi ile ilgili çok söylemlerde bulunuldu ben bunu hiçbir zaman anlayamadım kendisine de defalarca ilettim. Büyüdüğünüz yerler çalıştığınız emek harcadığınız enerji sarf ettiğiniz yerde geçen haftaki imzanın altında hiç kimse Fazlı Erdoğan'a Karadenizli, Gümüşhaneli kimliği yerine Ereğlili olarak kullanıldı" dedi.

 

"ÇEPAŞ, İTTİFAK VE ERDOĞAN METAL İLE DOĞDU"

Zonguldak önceki Milletvekili Fazlı Erdoğan ise milletvekilliği yaptığı dönemler ile milletvekilliği sonrası dönemler arasında denklem kurdu, şirketi ile ilgili bilgiler verdi. Gazetecilerin yoğun katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Erdoğan, İspanyolların dünyaca ünlü firması ile sağlanan ortaklık anlaşmasına ilişkin bilgiler verdi. Erdoğan da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "ÇEPAŞ Ereğli'de Erdoğan ve İttifak Metal ile doğdu. Bir öğretmen Fazlı Erdoğan'ın ekibi ile Erdoğan ve İttifak Metal ayağa kalktı. İttifak Metal'in Mustafa Çevik ile içi doldu. Erdoğan Metal'in Organize Sanayisinde yatırımları devam edecektir. ÇEPAŞ 8.5 yıl kendi ayakları üzerinde durdu, milletvekilliğimiz dönemimiz sona erdi. 2 Dönem Zonguldak'ı temsil ettik. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Görev vermeyerek ÇEPAŞ'ı büyütme, yurt dışına açmaya Gonvari grubunun ortağı yapmalarından dolayı da teşekkür ediyorum. Belki bana o gün zor gelebilirdi onda bir hayır olduğunu şimdi anlıyordum. Eğer orda olsaydım bunu başaramazdım. 

 

HEDEF BİN KİŞİYE İSTİHDAM

2015 Yılında 500, 2016 yılında bin kişi istihdam edilmesini planlıyoruz. Gölde suya dalmaya başladık, denizlere geçtik şimdi okyanuslara yelken açtık. Oralarda yalpa yapmadan gemiyi batırmadan tekrar ayakta kalmak oralara gelmekten çok daha zor. Kurumsal firmalar insanın iğnenin deliğinden geçiriyorlar. 1.5 Yıl Çepaş'ın yeni var yeni yok herşeyini incelediler. Uluslararası bir firma ile ortak olabilmek için önce kayıtların sağlam olması gerekiyor.

 

"ÇEPAŞ SATILDI DİYEBİLİRSİNİZ"

ÇEPAŞ satıldı diyebilirsiniz, kendini Avrupa'ya pazarladı diyebilirsiniz biz ne yaptığımızı biliyoruz. Türkiye'ye 180 milyar değerinde bir katma değer oluşturacak şekilde büyük bir firmanın içerisinde bulunacağız. ÇEPAŞ yerinde duruyor Yönetim Kurulu olarak başındayım.

 

"MAHKEMEYİ KAZANDIM"

14 Temmuz 2011 yıllar önce (Cumhuriyet gazetesini göstererek) Kayıp Trilyondan yükümlü diye bir Pazar günü yazı çıktı. İlk gideceğim kişi Köksal Toptan oldu, "hukukçusun bakar mısın?" dedim. "Senin hayatına birileri sorun oluşturmuş dava aç" dedi. Hukukçu buldum dava açtım, o davayı kazandım. Ben Refah Partisi İlçe Başkanı iken de inandığım dava için o gün para verdim. Bir gün geldi Dünya Gazetesi Gonvarri Grubu ile yaptığım anlaşmanın haberini yaptı.Ben Ereğli'yi ülkemi çok seviyorum herşeyden önce ailemi çok seviyorum. Ekibimiz ile güzel yollarda yürüyeceğiz.

 

"AYAĞIMIZA DİKEN BATABİLİR"

Elbette ayağımıza diken batabilir, o dikeni koyan ile işimiz yok dikeni alırken bismillah demesini bileceğiz. Ereğli birşeylere kardeşliği, birliğe susamız. Ekonomide durgunluğu canlılığa dönüştürmeye susamış. Tecrübe denen şey rafta etiket ile satılan unsur değildir. Tecrübe gerçekten yaşanan birşeydir. Hiçbir markette tecrübenin markette satıldığını göremez. İnşallah güzel işlere birlikte atarız. Türkiye'nin geleceği yatırıma büyümeye çok elverişli. Türkiye'nin büyümesinde yerimizi aldık büyümeye devam ediyoruz. Yurt dışındaki yatırımlarımız da bu firmanın marka değeri bakın 16 tane ürün geliştirdik her birine 45-50 bin euro para verdik. 200'e yakın patentli ürünü var bize bedava verdiler.22 Ülkede yatırım yapan dünyaya açılan bir ÇEPAŞ oldu, gerçekten büyük bir oyuncu bu oyuncu da Karadeniz Ereğli'de doğdu.

 

 

"BİR KADER YOLCULUĞU"

Gümüşhanenin bir köyünde doğdum, 72'li yılda buraya geldim ekmek kazanmaya gelmişim, bir 3 milyon maaşla 1-2 yıl öğretmen oldum. Libya'ya gittik 3 sene sonra Arabistan, ticarete başladık bir serüven kendi kendime bir taraftan şanslıyım. Ben işçilerimin sayesinde 1 dilim ekmek yiyorum bu bir kader yolculuğu. Ben milletvekili olmadan önce tesislerimiz vardı, milletvekili eğer dönmeseydim işimin başına dönmeseydim Ereğli'den bir çok arkadaşımızın da sıkıntısı olduğu gibi yakından uzaktan Ereğli'de bir takım yanlışlar yapılarak buranın kaynağı dışarılara aktarıldı. Çok sorunlu günler yaşandı. Sıraya koydular birileri. Biz işi önümüze kattık dışarıdan aldığımız kaynakla Ereğli'deki borcumuzu ödedik önümüze işimi aldık önümüze aldık. milletvekili olarak sermaye olarak beni engelledi geciktirdi. Milletvekili olmanın da 550 kişiden biri olduk çok şerefli, kutsal bir mekan orası. Birbirimizi kıskanmayalım herkesin yolu açık olsun. Yerimize gelen bir arkadaşımız var allah işini kolaylaştırsın. O geldi bu gitti konularında Ereğli fazla kaşınıyor ben girmek istemiyorum o konulara. İşimize önümüze bakıyoruz. Aramızda duvar ördüğümüz hiç kimse yok herkesi seviyor herkese teşekkür ediyoruz. Onlar bize bir iyilik düşünüyorsa Allah onlara 2 iyilik versin. Onlar bize 1 kötülük düşünüyorsa onları da ıslah etsin.

 

"BAL VERECEK ÇİÇEĞİ ARI BULUR"

Çiçek eğer bal verecekse arı o çiçeği bulur. O teneke ise çıkar meydana bağırır gelin beni bulun der. Aileme diyorum ki sizler olduğu sürece ben yolda kalmam diyorum. İmam Hatip'de öğretmenlik yaparken su akıyordu damından hayalim birileri ile görüştük eğitime katkı olsun diye okul öncülüğünde, eşimin ana okulu var. Korkudan açılı yapılmıyor bir sağlık ocağı açılışımız var. Burada bir vakıf üniversitesi kurabiliriz buna destek verebiliriz. Ereğli'de Eğitim Vakfı var 16 yıl sonra üye olabildik. Refah Partisinin ilçe başkanıydım üye yapmadılar milletvekilliğimiz düştü üye olduk. Düşündüğünüzden bir adım daha ilerdeyim. 

 

TERSANELERİN DURUMU

Ereğli'de Ticaret Odası var seçilmiş bir Milletvekili var benim hiç kimseye elim kalbim uzak değil. Bu konularda ulaştırılacak her türlü platforma gelirim. Orada bir 38 milyara mal olmuş bir havuzumuz var. O havuzu bir yolunu bulup tamir tahliye görevi ile kiralanmalı bunun üzerinde sıkı durulmalı. Tek başına birşey olmuyorsa birlikte ne yapılabiliyor buna bakmak lazım. Ereğli eskiden ayağa kalkıyordu bunu da yapmalı. Ben milletvekili olduktan sonra herkesin işine koştum, milletvekili olmadıktan sonra kendi işime koşuyorum. Birileri benim elimi sıkmaktan korkuyor fregmi hastasımıyım ben" (eşinin elini tutarak benim elimde birşey mi var diyor)

 

Toplantının sonunda Erdoğan gazeteciler ile çay sohbeti gerçekleştirdi.