CHP Zonguldak Milletvekillerinden Deniz Yavuzyılmaz, “Sevgili dostlar” başlıklı açıklamasında “Beycuma Cezaevi'nde yaşanan su sıkıntısı sorununu yerinde tespit etmek amacıyla cezaevine ziyarette bulunduk.” Dedi.

Yavuzyılmaz açıklamasında görüşlerini şöyle ifade  etti:

“Cezaevinin su depolama sisteminin detaylarını ve yaklaşık 750 mahkum ile 180 cezaevi personelinin günde hangi saatler arasında su kullanabildikleri, hangi periyodlarda sıcak suya erişebildikleri konularını sorduk.

Cezaevinde özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintisinin kısa vadeli çözümü için, İl Özel İdaresi'nin cezaevine her gün su temini desteği vermesi gerektiğini tespit ettik.

Cezaevi ve Beycuma Beldesi'ndeki su ihtiyacı sorununun kalıcı çözümü için ise, üç yıldır inşaatı bir türlü bitirilemeyen, 6 aydır da inşaatı ödeneksizlik sebebiyle tamamen duran DSİ'nin İçme Suyu Gölet İnşaatına giderek incelemede bulunduk.

Zonguldak Valimiz ve Cumhuriyet Başsavcımız ile görüşerek, İl Özel İdaresinden su sevkiyat programı almamalarını, Beycuma'daki su sorununu tümden çözecek olan Gölet' in inşaatının tamamlanması için ilgili Bakanlık'tan ödenek talep edeceğiz.”