Kdz.Ereğli ilçesinde bir kişi gölette boğuldu.

 

Ömerli Mahallesi Kavucaktaş mevkisinde gölete giren 13 yaşındaki Recep Onay boğularak yaşamını yitirdi. Okulların tatile girmesi ile ailesi ile İstanbul’dan Ereğli’de bulunan akrabalarına geldiği öğrenilen 13 yaşındaki Recep Onay, Ömerli Mahallesi Dağ Evleri mevkisinde sokakta oynayan çocuklarla tanıştı. Ardından çocuklarla Kavucaktaş mevkisine gelen Onay burada gölete girdi. Onay’ın çırpındığını gören arkadaşları durumu çevrede bulunan vatandaşlara bildirdi.

Çevrede bulunan gençler tarafından göletten yaklaşık 1 saat sonra Recep Onay’ın cansız bedeni çıkarıldı. 112 Sağlık ekipleri tarafından olay yerinden alınan Onay, Echomar Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Onay ile birlikte gölete giden arkadaşları ise görevli jandarmalara olayı şu sözlerle anlattı: “Buraya misafirliğe gelmişler İstanbul’dan. Peşimize takıldılar, biz oruçluyuz. Çocuk geldi bende yüzeceğim iyi biliyorum dedi göreceksiniz şimdi dedi bir atladı çırpındı. Hokur hokur etmeye başladı. Ben kimseyi öldürmedim” sözlerinin ardından çocuklar göz yaşlarına boğuldu ve uzun süre göz yaşı döktüler”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)