Alaplı İlçesinde Özel Gonca Kreş ve Gündüz Bakımevi, açılışı yapıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen açılışa, Alaplı Belediye Başkan Vekili Abdullah Ateş, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Alaplı-Ereğli Gonca Kreş Sorumlu Müdürü Eğitim Koordinatörü Asım Bölükbaşı, Bu mütevazi yuvanın öğrencileri ve çocuklarıyla Sayın Milli Eğitim Müdürümüzü, Emniyet Müdürümüzü ve belediye başkanımızı ziyaret ettiklerini Her biri müessesemize bakışı kreşimize ve hayata atılan ilk adımın öğrencilerine bakışı bizi mutlu ettiğini söyledi.

Amaçlarının milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel ve evrensel değerlerimize saygılı herkes ile iletişim kurabilen sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Bölükbaşı, şunları söyledi:

 “Dünya ile yarışıyoruz sloganıyla eğitim öğretim hayatına başlayan Fatih kolejlerini mütevazi mini yürekleri küçük ama vatan millet ve bayrak sevgisiyle önce çevresini daha sonra Türkiye’sini ondan sonrada dünyasını tanıyacak bu milletin bu toprağın bu insanlığın derdini davasını annesiyle babasıyla akrabasıyla çevresiyle paylaşacak olan öğretencilerin yetişeceği Gonca kreş gündüz bakım evi hizmete açıyoruz. Bu mütevazi yuvanın öğrencileri ve çocuklarıyla sayın milli eğitim müdürümüzü, emniyet müdürümüzü, Kaymakam beyi izinli olduğu için sekreterini ve belediye başkanımızı ziyaret etti. Her biri müessesemize bakışı kreşimize ve hayata atılan ilk adımın öğrencilerine bakışı bizi mutlu etti sevindirdi. Okul öncesi dönem 0-6 yal öğreniminin en yoğun olduğu temel alışkanlıkların ve zihinsel yeteneklerin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içinde kazanılan davranış biçimleri yaşam boyu devam etmektedir. Temel saygı, sevgi ve hoşgörüye dayanan Gonca kreş, kapısını çalan herkese kapısını sonuna kadar aralamıştır. Eğitim öğretim alanındaki yenilikleriyle gelişmeleri yakından takip ederek modern öğretim sistemlerinin ve teknolojinin uygulanmasında öncü bir kuruluş olmuştur. Amacımız milli, manevi, ahlaki, insani, kültürel ve evrensel değerlerimize saygılı herkes ile iletişim kurabilen sağlıklı bireyler yetiştirmektir.”

 

Alaplı Belediye Başkan vekili Abdullah Ateş de, Bu eğitim kurumunu açan emeği geçenlere ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Öğretmen bir mum gibidir etrafını aydınlatır kendisi erir. Bir mum gibi eriyen etrafını aydınlatmaya çalışan bu topluluk insanlarını bulunduğu bu cemiyette bizlere de konuşma imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın burnu bile kanamadan eğitim camiasında çok, çok daha iyi yerlere gelmesi için dua ediyorum. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sundu. Ardından protokol üyeleri ve öğrenciler pasta ve ardından açılış kurdelesi kesilerek davetlilere kreş tanıtıldı.