Kdz. Ereğli Ak Parti ilçe teşkilatı tarafından “Gönlümüz Bir Soframız Bir” adı altında iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen program için 1500 kişilik yemek hazırlandığı öğrenilirken partililerin erken saatlerde salonu ve bahçeyi doldurması üzerine Başkan Saffet Bozkurt'un talimatıyla 550 adet Ereğli pidesi ikram edildi. Organizasyoncu firmadan alınan bilgilere göre AK Parti iftarına 2050 civarında partili katılım gösterdi. Bu da gösteriyor ki AK Parti 2002 yılında kurulduğu gün itibari ile Karadeniz Ereğli'de en kalaba programa imza atmış oldu.

Mavi Organizasyon’da gerçekleştirilen programa; AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, eski Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanları Gökhan Demirtaş, Bayram Başol, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Türk Metal Şube Başkanı Yakup Yılmaz bazı şube yöneticileri, Eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır, AK Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun, BBP İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, bazı mahalle muhtarları, bazı şehit aileleri, muharip ve Gaziler Derneği yöneticileri, huzurevi sakinleri, yurt öğrencileri, bazı sivil toplum kuruluşları ile partililer katıldı.

Ezanın okunmasının ardından oruçlar açılırken, programın açılış konuşmasını Ak Parti ilçe Başkanı Saffet Bozkurt yaptı. Bozkurt konuşmasında;

"Gerçekten göreve geldiğimizden bugüne kadar yaptığımız kahvaltının akabinde bugün akşam ki iftar programı gerçekten Ereğli’nin birliğinin, beraberliğinin, dayanışmasının tescili olarak bugün akşam ortaya çıkmış bulunmakta. Bu havayı doğurduğunuz için, bizleri yalnız bırakmadığınız için teşkilatım adına hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu birliktelik, bu beraberlik sonuna kadar devam edecek inşallah Türkiye’miz hak ettiği yeri eninde sonunda alacaktır. Ereğli’miz bu konuda üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirecektir " dedi.

Ak Parti ilçe başkanı Saffet Bozkurt’un ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar açıklamalarda bulundu. Uçar yaptığı açıklamada;

“Bu mübarek gecede bu atmosferi teneffüs etmek için birlikte olduk, beraber olduk ayaklarınıza sağlık Allah razı olsun geldiğiniz için, katıldığınız için, davetimize icabet ettiğiniz için teşkilatımız adına sizlere şükran ve minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Malum biliyorsunuz uzun zamandan sonra ilk defa pandemi bitti bitme üzere ilk defa bir araya geldik. Coşkuyla, heyecanla hep birlikte beraber olduk. Mübarek ramazan ayı içerisinde hep birlikte oruçlarımızı, ibadetlerimizi çok şükür yerine getiriyoruz, birlikte oluyoruz. Birlikte rahmet vardır, bereket vardır. Bu bereketin feyzinden nasiplenmek içinde bu yapılan etkinliklere icabet etmeye çalışıyoruz, birlikte olmaya çalışıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun, hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından iftar programı çay sohbetinin ardından sona erdi.