Vali ve Kaymakam eşinin öncülüğünde düzenlenen ve koruyucu aileyi tanıtan toplantıda gönül elçiliğine vurgu yapıldı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın projelerinden biri olan Gönül Elçilerini tanıtmak için Kdz. Ereğli'de de bir toplantı düzenlendi. Düzenleyicileri arasında Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız ve Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın eşi Nazmiye Çay'ın da bulunduğu toplantı Kdz. Ereğli'de Şinasi Bey Salonunda yapıldı. Saat 14.00'de düzenlenen toplantıya Dilek Didem Ayyıldız'ın çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı açıklandı ve kendisine geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Veli Köktürk, Gönül Elçileri Koruyucu Aile toplantısının amacını anlattı. Köktürk, koruyucu ailelere verilen maddi desteği de şöyle sıraladı:

Aylık bakım ücreti, sağlık hizmetleri, eğitim ve servis ücretleri, harçlıkları, eğitim ile ilgili kurslar ve kırtasiye malzemeleri, ailenin sosyal güvenlik primleri.

Zonguldak'ta sadece 12 koruyucu aile olduğunu da ifade eden Veli Köktürk, bu sayının artmasını umut ediyoruz dedi.

Diğer bir müdür yardımcılarından Gülizar Yılmaz da, koruyucu aile kavramı üzerinde ayrıntılar açıklama yaptıktan sonra kürsüye Zonguldak'taki 12 koruyucu aileden biri olan Durmuş Sezer geldi. Sezer, eşi ile birlikte koruyucu aile olmak için başvurduklarında 1 yaşında ve Cumhur Deniz isminde bir çocuk aldıklarını ve çocuğun büyümeye başladığında ise zihinsel engelli olduğunun ortaya çıktığını, idarenin 'çocuğu değiştirelim' teklifine rağmen çocuğa çok alıştıkları için değişime yaklaşmadıklarını belirterek Çok mutluyum. Allah herkese böyle bir mutluluğu yaşatsın. Herkese koruyucu aile olmayı tavsiye ediyorum sözleriyle duygularını ifade etti.

Projeyi tanıtmak üzere ev sahipliği yapan Nazmiye Çay da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte bu projeye özel ve önemli destek verdiğini ifade ederek, projenin asıl amacının çocukların aile sıcaklığını yaşaması olduğunu, çocuk beyinlerinin bir bilim adamının iki katı çalıştığını ve bu çocukların enerjilerini paylaşacak ailelerle birlikte olması gerektiğini ifade ederek çocuklarınıza daha çok zaman ayırın dedi. Nazmiye Çay, bir çocuk yurdunu ziyareti sırasında yaşadığı duygusallığı ifade eden bir şiirini de okuyarak koruyucu aile olmanın önemine vurgu yaptı.

Toplantıya katılanlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Zonguldak il Müdürlüğünün Gönül elçisi başvuru formu da dağıtılarak doldurulması istendi.

  

GÖNÜL ELÇİLİĞİNDE

GENEL TANIMLAMALAR

 

 

 

GÖNÜL ELÇİLERİ "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi", toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir.

Projenin Aşamaları

Koruyucu Aile

Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum

Engelli Hizmetlerine Erişim

Aile ve Yoksulluk

Kadın ve Güçlenme

 

Özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip old

 

GÖNÜL ELÇİSİ KİMDİR?  uğu deneyim beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ve diğer ( Kent yoksulları, madde bağımlıları vb.) Nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir.

 

 

GÖNÜLLÜLÜK NEDİR? Köklü bir medeniyetin bize mirası olan gönüllülük 3. Sektör olarak da yeni dünyada yerini almıştır. Aynı zamanda "sorumlu vatandaş" kimliğini yansıtan Gönüllülük;

Bir bireyin maddi karşılık beklemeden

Yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini yükselten

Genel olarak toplum yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için

Bir toplumsal girişime ya da sivil toplum örgütü bünyesindeki etkinliklere destek olunmasıdır.