Kdz.Ereğli’de ilk kez uygulanan Gönüllü İtfaiyecilik Projesi'ne katılan gönüllü itfaiyeciler, 15 metre yükseklikten iple indi. Sertifikalarını alan itfaiyeciler önümüzdeki günlerde 35 metreden iniş yapacak.

Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından başlatılan projede daha önce 7 metrelik duvardan inen gönüllü itfaiyeciler bu kez 15 metreden iple indi. Meydanbaşı Caddesi'nden Çetin Apatay Bulvarı çevre yoluna iniş yapan kursiyerler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tatbikat gereği, 5 katlı bir binada yangın çıktığı haberini alan gönüllü itfaiyeciler binadan yaralı vatandaşları indirmek için çalışmalara başladı. İlk olarak hafif yaralı bir vatandaş, daha sonra ise ağır yaralı bir vatandaş sedyeye alınarak duvardan hazırlanan düzenek ile indirildi. Başarılı bir şekilde binadan inme ve indirme işlemini tamamlayan kursiyerlerin sevinçli oldukları gözlendi. Bazı çocukların ise yapılan tatbikatı gerçek sanarak annesine sarılması dikkat çekti.

 

30 GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ

Açıklama yapan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, sertifikalarını alan gönüllü itfaiyecilerin 15 metre yükseklikten sorunsuz olarak indiklerini ve önümüzdeki günlerde 35 metrelik yükseklikten bir kez daha iniş yapacaklarını söyledi. Ateş, “Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak ilk kez düzenlediğimiz Gönüllü İtfaiyecilik projesinde 38 kursiyerimizden 30’u kursu tamamlayarak girdikleri sınavda başarılı olmuşlardı. Sertifikalarını aldıktan sonra kurs sırasında itfaiye müdürlüğümüzde 7 metrelik yükseklikten inmişlerdi. Bugün burada yaptığımız çalışmada 15 metre yükseklikten indiler ve inerken de tatbiki olarak 5 katlı binada mahsur kalan yaralıları indirdiler.” dedi.

Gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında açılacak 2. kurs 15 Şubat'ta başlayacak. Kursa katılmak isteyen vatandaşların bizzat Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne başvurabilecekleri ifade edildi.