Alaplı Belediyesi, "kurumsal sosyal sorumluluğu" gereği, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine katkıda bulunmak amacıyla planladığı sosyal faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ramazan ayında, Erdemir ve hayırsever esnaf ve vatandaşların da işbirliğiyle yaklaşık 600 gıda paketi, yapılan titiz çalışma sonunda gerçek ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere, bizzat evlerine teslim etmek suretiyle ulaştırıldığını belirten Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gönül Köprüsü ismi verilen mağazanın 2 Ekim Cuma günü yapılacak olan açılışına tüm vatandaşları davet etti.

Çimenoğlu, şunları kaydetti:

"Belediyemiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek,  hayırsever esnaf ve vatandaşlarımızın da katkılarıyla, "Gönül Köprüsü Mağazası" adını verdiğimiz sosyal birimi hizmete hazır hale getirmiştir. Bir "yardım mağazası" olmaktan ziyade; ihtiyaç fazlası olan vatandaşlarımızla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasındaki "gönül birlikteliği"ni buluşturmayı ve bu birlikteliği maddi ve manevi olarak karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmaya dönüştürmeyi amaçlayan  "Gönül Köprüsü Mağazası", adı ile de ifade edildiği gibi, bu amacın gerçekleşmesinde "köprü" görevi yapacaktır. Açılış hazırlıklarını tamamladığımız mağazamıza, esnaf ve vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi; memnuniyet ve gurur verici olmanın yanı sıra, böyle bir oluşuma, toplumun her kesiminin büyük bir ihtiyaç duyduğunu da ortaya koymuştur.
Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha en içten duygularımla teşekkür ediyorum.  Alaplı Belediyesi Gönül Köprüsü Mağazası'nın 2 Ekim 2009 Cuma günü saat:14.00'de, Karaağaç Bayırı Çok Programlı Lisesi karşısındaki yerinde yapılacak açılışına tüm vatandaşlarımızı davet eder, saygılar sunarım."