Zonguldak'ta gönüllü çevreciler, Ankara karayolu üzerinde içme suyu ve çevresinde çöp topladılar.
Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) öncülüğünde gönüllü çevreciler, içme suyunun yanına atılan cam ve pet şişe ile çeşitli çöpleri topladı. Ellerine giydikleri eldivenlerle çevre temizliği yapan gönüllü çevreciler, vatandaşlardan çevrelerini temiz tutmasını istedi.
Çevre temizliği konusunda duyarlılığıyla bilinen Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Yılmaz Uzun, "Geçen hafta çocuklarımla ve torunlarımla Ankara'dan gelirken biraz su içip serinlemek ve dinlenmek amacıyla konaklama yaptık. Buraya geldiğimizde maalesef etraf içler acısıydı. Çeşitli pet şişeleri ve çöp atıklarıyla etraf çok dolmuştu. Hatta torunlarım buradan bir an evvel kaçmak istediler. Bu da bana çok dokundu. Zonguldak'taki böyle güzel içme suyunun etrafının bu şekilde çöp olmasını içime sindiremedim ve benim de üyesi olduğum ZONİAD Sekreteri Hasbi Bey'e durumu ilettim, onlar da ilgi duydular. Kendisi hemen bir program yaptılar, arkadaşlarımızla, gençlerle temizlik yapmaya karar verdik. Bundan sonraki programımızda Ulutan Barajı'nın etrafında böyle bir mıntıka temizliği yapmak var.
Bu etkinliğimiz, kitle örgütlerine, duyarlı insanlarımıza ithaf olunur. Herkes işin ucundan bir yerden tutarsa, ben çöpü atayım belediye temizlesin diye bir şey yok. Herkesin kapısının önünü temizlemesini rica ediyorum" dedi.
ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi Uzan da, sosyal sorumluluk gereği bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini belirterek, "İnsanlara nasıl faydalı olabilirsek, onlara ne şekilde yardımcı olabilirsek biz orda varız. Yılmaz Uzun, bu konuyu bize açtığında biz de seve seve kabul ettik. Dostlarımıza, arkadaşlarımıza, gençlerimize rica ettik onlarla bugün burada çevre temizliğinin ilk adımını başlattık" dedi.  
İçme suyunda konaklama yapan vatandaşlar da, çevre temizliği yapan gönüllü çevrecilere teşekkür ederek, "Sizlerden Allah razı olsun. İnsanlar buraya su içmeye geliyor, ama bazıları da bu güzelim doğayı kirletiyor. İşin ucundan tutup temizlik yapmanız bizlere örnek oldu" dediler.