Ereğli’de faaliyet gösteren Gönülden Hayvan Sevenler Derneği üyeleri Teras Kafeterya’da düzenledikleri kahvaltılı basın toplantısında yeni seçilen yöneticilerini tanıtırken yaptıkları çalışmalar ile ilgili de bilgiler verdi.

Çok sayıda hayvan dostunun katıldığı kahvaltıda konuşma yapan Dernek Başkanı Hülya Karadağ, 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen genel kurul sonrası göreve seçilen yeni yönetim kurulu ile aradan geçen kısa süre içinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, derneğe yeni üye kazandırıldığına da dikkati çekti. Karadağ, 3 yavru kediye yuva bulduklarını birçok öksüz yavru kediyi de süt anne bulma yoluyla hayata kazandırdıklarını kaydettiği açıklamasında, araba çarpması sonucu omuriliği zedelenen ve felç olan bir köpeği de tedavisinin yapılması amacıyla Ankara’ ya, anlaşmalı oldukları hastaneye gönderdiklerini söyledi. Köpeğin, yürüyebilmesini sağlamak amacıyla arka ayaklarına protez yapıldığını kaydeden Karadağ, “Onu proteziyle koşarken görmenin mutluluğu, çektiğimiz bütün sıkıntıları bize unutturdu” dedi.

Hedeflerinin başında sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak nüfuslarının kontrol alınmasının geldiğini, bu karar çerçevesine önümüzdeki hafta dört kedinin kısırlaştırılma ameliyatının yapılacağı bilgisini veren Karadağ, yönetim bünyesinde oluşturulacak bir kurul ile bu kısırlaştırma organizasyonunu düzenleyeceklerini ve çalışmalarını Ereğli halkına duyurulacağını sözlerine ekledi. Derneğin misyonunun ve sorumluluğunun bilincinde olduklarını, yeni yönetimlerinin, her türlü fedakarlıkla bu sorumluluğun ciddiyetiyle çalışacağından kimsenin en küçük bir kuşkusunun olmaması gerektiğini vurgulayan Karadağ, sokakta yaşayan hayvanlara umut olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.