Almanya'da maden ocağından emekli olan, 3 çocuk ve 8 torun sahibi Yamaner, Mehmetçik Vakfı'na da yurt dışından aldığı 1 aylık emekli maaşını bağışladı

 

Kdz.Ereğli’de yaşayan 75 yaşındaki emekli maden işçisi Şaban Yamaner, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

 

GECE GÜNDÜZ DUA EDİYOR

Almanya'da çalıştığı maden ocağından emekli olduktan sonra ilçeye bağlı Külah köyünde  yaşamaya başlayan, 3 çocuk, 8 torun sahibi Yamaner, TSK'nın Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden itibaren Mehmetçik için gece gündüz dua ediyor.

 

SÖZLÜ MÜRACAAT ETTİ

Yakınları eşliğinde Ereğli Askerlik Şubesi'ne gelen Yamaner, gönüllü askerlik başvurusu yaptı. Askerlik şubesine sözlü olarak müracaat edebildiğini dile getiren Yamaner, yaptığı açıklamada, müracaatını yaparak askere gitmek istediğini söyledi.

 

“YARDIM ETMEK İSTİYORUM”

Komutanların kendisiyle yakından ilgilendiklerini ve elinden geldiğince yardım etmek istediğini ifade eden Yamaner, "Harekatın başladığı günden itibaren gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyorum. Vatanım için canımı atarım, ölürüm, Afrin'deki askerlerimize yardım etmek istiyorum. Oradaki askerlerimizin çektiği zahmeti gördüm. Çamurda, eziyette, onlar bizim için savaştıkları için elimden gelen yardımı yapmayı düşündüm. Bugün beni askere alsınlar hemen gitmeye hazırım. Vatanım için hizmet etmeye mecburum." diye konuştu.

 

BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI

Almanya'dan aldığı bir aylık maaşını ise Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını açıklayan Şaban Yamaner, "Bankaya gittim, bir aylık maaşımı yatırdım, makbuzumu aldım. Vatanıma canım feda olsun." dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)