TEMA Vakfı Kdz.Ereğli  Temsilcisi Nilgün DurakYeni Dönem Yeni Yöneticiler Ve Projeler” başlıklı açıklamasında, Yine bir eğitim-öğretim dönemi, yine gönüllü-görevli okul Yöneticileri ve Öğretmenlerini tanıma dönemi başladı TEMA Vakfı  için.. Ve tabii ki tüm Eğitim-Öğretim Camiası için” dedi.

Durak, verilen desteklere teşekkür ederken ”Öyle mutlu oluyorum ki bu “daha” kelimesini yazarken, söylerken.. Umuyorum ve diliyorum ki olumlu anlamda “daha” lar çoğalsın çoğalsın” sözleriyle heyecanını ortaya koytu.

Durak açıklamasında şöyle dedi:

Gazi İlköğretim Okulu;  gönüllü anlayışında çalışan çabalayan bir Yöneticisi ve elbette Öğretmenleri, Öğrencileri,  Velileri var. Aslında kentimiz olarak şanslıyız, çok var böyle örnekler ancak hepsini yazmanın imkanı yok..  Şimdilik bir örnek olsun istedim..

Projeler üretiliyor orada hem de Ulusal hem de uluslararası;

ü  Bu dönemde Ülkemiz, Romanya, Yunanistan, Arnavutluk, Polonya, Sırbistan, İtalya, Bulgaristan, Ermenistan, Azerbaycan, Hırvatistan, Litvanya, Bosna-Hersek, Makedonya Cumhuriyeti, Fransa ve Danimarka ortaklı Save The Planet e-twinning projesi yürütülüyor.
Bu proje ile öğrencilere doğal kaynaklarımızı koruma, bilinçli ve tasarruflu kullanma, tasarrufun önemi, insanların ve diğer canlıların kullandığı hayatımızın vazgeçilmezi olan maddelerin (elektrik, su, zaman, para) tüketiminde dikkatli davranma, küresel ısınma ve geri dönüşüm gibi konularda farkındalık kazandırılması hedeflenmekte..

 

ü  Diğer bir proje de yine ulusal-uluslararası ortaklarla yapılması kesinleşen,  Let's Plant Saplıngs Before It's Late projesi.

 Türkiye,Portekiz,BosnaHersek,Azerbaycan,Yunanistan,Ermenistan,Litvanya,Romanya,İtalya,Sırbistan,Arnavutluk,Letonya,Gürcistan ortaklı Let's Plant Sapling Before It's Too Late! e-Twinning Avrupa projesi ile de  bilinçsiz ağaç kesimleri, orman yangınları, endüstriyel kullanım ve planlanmamış kentleşme gibi ormanların hızla azalmasının nedenlerine yönelik farkındalık geliştirilmesi ve bunların olmadığı takdirde olabilecek sonuçlar belirtilecek.

Biz TEMA Vakfı eğitimcilerin de özellikle üzerinde durduğumuz; Küresel ısınma, kuraklık ve doğal felaketlerin giderek artması ve dolayısıyla nefes aldığımız havanın kalitesi düşmekte olduğu vurgulanıyor proje ile.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nü ve 21-26 Mart Orman Haftası'nı (Ağaç Festivali) ulusal ve uluslararası alanda kutlanması projeleriyle de  orman sevgisi kazanma ve ormanları korumaya yönelik farkındalık kazanılması amaçlanmakta..

Nasıl?.. Yazılmadan geçilmeyecek şeyler değil mi?.. Burada yazdıklarım bir okuldu ancak emin olun kentimizde bu tarz Okul da çok Yönetici de Öğretmen/Öğrenci de..

Bizler gibi Gönüllü gözüyle tanımak isterseniz Eğitim Seminerlerimize davet ediyorum, ilgilenen hepinizi.. Birlikte gönlümüz de görevimiz de daha güçle hedefe ulaşır diye düşünerek bir dahaki gurur haberimizde buluşmak üzere..