Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün “Gönüllü İtfaiyecilik” kurslarına katılan 1. ve 2. grup gönüllü itfaiyecileri Kırmacı Mahallesi’nden 50 metre yükseklikten iplerle iniş yaptı.
Gönüllü itfaiyeciler kurs kapsamında, daha önce Meydanbaşı Caddesi üzerinde duvardan niş yapmış ve bu çalışmayı da başarıyla tamamlamıştı. Gönüllüler ise bu kez Kırmacı Mahallesi'nde 50 metrelik yükseklikten iniş gerçekleştirdi.
Başarı ile tamamlanan çalışmalarla ilgili olarak Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş bilgi verdi. Ateş, “İlçemiz, coğrafi bakımından dağlık bir bölgedir. Bu bölgelerde meydana gelebilecek kazalarda ne şekilde müdahale ve ne şekilde kurtarma çalışmaları yapılması gerektiğini bugün gönüllü itfaiyecilerimiz de anlamışlardır.” dedi.
İtfaiye Müdürü Ateş, uyguladıkları 50 metrelik inişlerde gönüllülerin başarılı bir performans sergilediklerini ifade etti. Ateş, şöyle devam etti: "2. Grup gönüllülerimizin eğitimi de bu şekilde tamamlanmıştır. Önümüzdeki hafta sonu 2. grup gönüllülere gerçekleştirilecek olan sınavda başarılı olanlar gönüllü itfaiyeciliği hak edeceklerdir. Bu tür çalışmalarımız bu kadarla kalmayacaktır.
Buradan iki önemli noktayı da duyurmak isterim; birincisi; 3. Grup gönüllü itfaiyecilik kayıtlarımız başlamıştır ve eğitimler Ağustos ayında başlayacaktır. İkincisi; ev hanımlarına eğitim projesi en kısa zamanda başlayacaktır.  Ev hanımlarına eğitim projesini biraz açmak gerekirse; ev hanımları eğitim için bizlere gelmeyecekler, bizler onların ayağına gideceğiz, mahalle mahalle ayırarak teorik ve uygulamalı eğitimler vereceğiz. Amacımı evlerde meydana gelen kazaları minumum seviye de tutmaktır.”