Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, Gönüllü itfaiyeciler eğitimlerin sonunda her türlü olaya müdahale edecek konuma gelecek dedi.
Alaplı Belediye Meclis toplantı salonunda gönüllü itfaiyecilere bir araya gelen İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yapılacak eğitimler hakkında bilgiler verdi. Eğitimlerin 32 saat süreceğini belirten Taşkın, 150 civarında gönüllü itfaiyeci olduğunu ifade etti.
Müracaatların yüzde 90'nı gençler olduğunu anlatan Taşkın, Gönüllü itfaiyecilik eğitimleri Pazartesi günü başlayacağız. 32 saatlik eğitimlerin sonunda uygulamalı eğitimlerle devam edeceğiz. Bu eğitimlerin sonunda sertifika vererek eğitimlerimizi tamamlayacağız. Her gönüllü itfaiyeci olaylara müdahale edebilecek konuma gelecek. Özelikle evlerinde bir yangın olması durumunda anında müdahale edebilecekler. Eğitimlerde öğrenilen her bilgi hayatımızın her noktasında lazım olacak.
Bizimle birlikte düzenli olarak eğitim gören arkadaşlarımızla her türlü etkinliklere katılacağız. Farklı itfaiye birimlerine ziyaretler yaparak onlarla birlikte eğitimlere katılmayı düşünüyoruz. Eğitimlerimiz hem eğlenceli olacak hem de eğitici.