Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Gönüllü İtfaiyecilik Kursuna katılan 25 kişilik grup uygulamalı eğitim kapsamında 15 metrelik duvardan iniş gerçekleştirdi.

 

Kdz.Ereğli Meydanbaşı Caddesinde gerçekleştirilen tatbikata katılanlar, ön hazırlıklarını tamamlanmasının ardından 15 metre yüksekliğindeki duvardan indi. Eğitim kapsamında gönüllü itfaiyeciler duvardan sedye indirilmesi ve tırmanışını da gerçekleştirdi. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6. grup gönüllü itfaiyeci eğitimi kursiyerlerinin 45 gün uygulamalı 45 gün teorik eğitim aldığını belirterek şunları söyledi:

 

“AYDA 10 SAAT NÖBET TUTACAKLAR”

“İki tatbikatımız var. Bugün on beş metreden bir iniş, tırmanış ve sedye indirme var. Daha sonra da elli metrelik bir iniş, tırmanış ve sedye indirme tatbikatı gerçekleştireceğiz. Daha sonra da arkadaşlarımızı sınava tabi tutacağız. Sınavda 70 alan arkadaşımız gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazanacak. Kendilerine sertifika ve kimlik kartı vereceğiz. Kendilerine montlarını hazırladık, kıyafetleri hazır. Bizimle birlikte ayda 10 saat nöbet tutacaklar. Olası can ve mal güvenliği için bizim yandaşlarımız ve dostlarımız oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şu an için gayet güzel. 15 metrelik inişte korkusuzca devam ediyorlar. Bugün 50 metrelik inişi de gerçekleştireceğiz”

 

KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ateş, Gönüllü İtfaiyeci eğitimlerinin şu ana kadar 125 gönüllü itfaiyeci yetiştirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Şu andaki kursiyerlerimiz sınava girmedi. Buradan da 20 kişi olursa 145 kişi olacak. İlgi devam ediyor. Eğitim fakültesine ayrı bir kurs açmayı planlıyoruz. Eğitim Fakültesi dekanımız öğretim görevlileri ve öğrenciler için ayrı bir kurs açacağız. Ev hanımlarından ayrı bir ilgi var. Onlar için de ayrı bir kurs açmak istiyoruz. Kurslarımız yaz boyunca devam edecek.”